Model Fabrika KOSGEB Destekleri ile Firmaları Geleceğe Hazırlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Model Fabrika KOSGEB Destekleri ile Firmaları Geleceğe Hazırlıyor
Abone ol
Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi (Model Fabrika) 2. başvuru dönemine başlanan Kapasite Geliştirme Destek Programı ile Gaziantep ve bölge firmalarına rehberlik ediyor.

Gaziantep Model Fabrika Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Üyesi Bora Tezel, KOSGEB’in Kapasite Geliştirme Destek Programı kapsamında Gaziantep Model Fabrika’nın önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Tezel, yalın üretim tekniklerinin benimsenmesiyle işletmelerin süreçlerini daha verimli hale getirmeyi ve üretimdeki israfı en aza indirerek kaynakların etkin kullanımını sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Kapasite Geliştirme Destek Programı’nın, firmalara ulusal ve uluslararası pazarda rekabet avantajı sağladığını vurgulayan Tezel, “Gaziantep Model Fabrika olarak firmalarımızın üretim maliyetlerini azaltarak rekabet güçlerini artırmayı amaçlıyoruz. Bu süreçte KOSGEB’in sunduğu destekler büyük önem taşıyor. 2 Mayıs – 30 Haziran tarihleri arasında devam eden 2. başvuru dönemiyle birlikte, program kapsamında sağlanan kredi faiz desteği işletmelere önemli bir avantaj sunacak” dedi.

Başvuru sürecinde gerekli olan Yalın Olgunluk Değerlendirme Analizi (YODA) raporlarının Gaziantep Model Fabrika tarafından hazırlandığını belirten Tezel, bu raporların firmaların mevcut durumlarını analiz ederek ihtiyaçlarının belirlenmesi ve stratejik yol haritalarının oluşturulması açısından kritik bir rol üstlendiğini söyleyerek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile KOSGEB tarafından akredite edilmiş uzman kadrolarıyla bu raporları hazırladıklarını belirtti.

Tezel, YODA raporu sonrası başvurusu onaylanan firmaların Model Fabrika’nın sunduğu hizmetlerden yararlanmasının zorunlu olduğunu ve bu süreçte firmaların operasyonel mükemmeliyet ilkelerini öğrenerek uygulamaya geçirdiklerini ifade etti.

Gaziantep Model Fabrika’nın bugüne kadar tekstil, plastik, makine-metal, gıda ve kimya gibi birçok sektörde 90 firmaya eğitim ve danışmanlık hizmeti sunduğunu aktaran Bora Tezel, “Gerçek üretim ortamında deneyimsel öğrenme teknikleri ile firmalarımıza yalın üretim yetkinliği kazandırmak ve kaynak israfını en aza indirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gaziantep sanayisini daha da ileriye taşımak için tüm gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hokeyin Sultan ve Kaplanları Erkekler Süper Lig Play-Off’a Hızlı BaşladıÖnceki Haber

Hokeyin Sultan ve Kaplanları Erkekler Sü...

Göz Kapaklarınız Yorgunluğunuzu Ele VermesinSonraki Haber

Göz Kapaklarınız Yorgunluğunuzu Ele Verm...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi