Meriç, CHP'li belediyelere yapılan baskılara dikkat çekti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meriç, CHP'li belediyelere yapılan baskılara dikkat çekti
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, halkın hür iradesiyle seçilen belediye başkanlarının AKP hükümeti tarafından çeşitli uygulamalarla yıldırılmaya çalışıldığını söyledi. Bu anlayışı halkın hür iradesine saygısızlık olarak tanımlayan Meriç, “AKP seçim kaybedince ve belediyelerde muhalefete düşünce gerçek yüzünü gösterdi” dedi.

“AKP ÖNCE BIRAKTIĞI BORÇLARI AÇIKLASIN”

Yerel seçimlerde büyük bir hezimet yaşayan AKP'nin hükümet gücünü kullanarak CHP'li belediyelere zulme başladığına dikkat çeken Meriç, “Daha önce kaybettiği belediyelere kayyum ataması yapan AKP, şimdi de partimizin seçilen belediye başkanlarına ‘borçlarınızı ödeyin’ çağrısı yapıyor. Belediyelerin SGK ve diğer kamu kurumlarına olan borçlar AKP'li başkanlar varken borç değil miydi? Hem enkaz bırakın hem de açıklamalarınızla başkanlarımızı taciz edin. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? Başkanlarımızın yanındayız. Halk da yanlarında” dedi.

“BU ANLAYIŞTAN ŞEHİRLER ZARAR GÖRÜR”

Yerel seçimin üzerinden daha 3 ay geçmişken AKP hükümeti ile belediyeler arasında yaşanan bu soğuk savaşın kentlere büyük zarar vereceğine dikkat çeken Meriç, “Bunun en büyük örneğine yıllardır İzmir’de şahitlik ettik. AKP şimdi partimizin yeni kazandığı belediyelere de aynı psikolojik baskıyı yapmaya başladı. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan belediyeler SGK borçları için çağrıda bulundu. Peki, daha önce neden bu çağrılar yapılmadı? Belediye bütçelerini hoyratça kullanan AKP'li belediye başkanları borç rekorları kırdığında neden bu açıklamaları yapmadınız? Siz ne yaparsanız yapın halk bunları görüyor” diye konuştu.

“HALKIMIZ KAVGA SİYASETİNDEN BIKTI”

Göçmen sorunu ile ülkedeki birçok kentte farklı sorunlar oluştuğunu, halkın pahalılık ve geçim sıkıntısı içerisinde bunaldığını ve yaşamsal sorunların bir dağ gibi biriktiğini dile getiren Meriç: “Göç politikasında, eğitimde, ekonomide, sağlıkta ve adalette sınıfta kalan AKP, sürekli gündem değiştirip kamuoyunu uyutma derdinde. Kendi basın kuruluşlarında sürekli CHP’li belediyeleri gündeme getirerek gerçek sorunları halktan saklamaya devam ediyor. Ama halk uyandı. Yerel seçimde tokadı attı. Ne yaparlarsa yapsınlar biz başkanlarımıza sahip çıkacağız. Halkımız tercihini yaptı. Biraz olsun demokrasiye saygınız olsun.” dedi.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaşam Ayavefe ile Girişimcilikte Yenilikçi YaklaşımlarÖnceki Haber

Yaşam Ayavefe ile Girişimcilikte Yenilik...

Depremzede kadınlar devlet desteğiyle çilek bahçesi kurduSonraki Haber

Depremzede kadınlar devlet desteğiyle çi...

Yorum Yazın

Gaziantep'te market çalışanlarına saldırdı 
Şiddetli Yağmur Kazaya Neden Oldu: Hurdaya Dönen Araçtan Burnu Bile Kanamadan Çıktı
Otobüs kazası: 8 ölü, 26 yaralı
Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi
Gaziantep'te hırsızlık olayı: Dilenci kılığına girip 3 milyon 700 bin lirayı çaldılar
Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu