Mercedes-Benz Bremen’de 11 Türk Temsilci Seçildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mercedes-Benz Bremen’de 11 Türk Temsilci Seçildi
Abone ol
Almanya’nın Bremen kentindeki Mercedes-Benz fabrikasında yapılan işçi temsilciliği seçimlerinde 11 Türk kökenli çalışan temsilci olarak seçildi. Seçimler, fabrikanın çok kültürlü çalışan yapısını ve Türk işçilerin güçlü temsilini bir kez daha ortaya koydu.

Mercedes-Benz’in Almanya’daki önemli üretim merkezlerinden biri olan Bremen fabrikasında işçi temsilciliği (Betriebsrat) seçimleri tamamlandı. 8–11 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen seçimlerin ardından geçici sonuçlar açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre, ikisi kadın olmak üzere toplam 11 Türk kökenli çalışan işçi temsilcisi olarak seçildi.

Fabrikada oy kullanma hakkına sahip 12 bin 901 çalışandan 7 bin 775’i sandığa giderek oy kullandı. Böylece seçimlere katılım oranı %60,3 olarak gerçekleşti. Kullanılan oyların 7 bin 678’i geçerli, 97’si ise geçersiz sayıldı. Toplam 39 işçi temsilcisinin belirlendiği seçimlerde, sonuç listesinde mavi ile işaretlenen adayların seçildiği bildirildi.

Seçilen Türk kökenli temsilciler

Dört yıl boyunca görev yapacak Türk kökenli işçi temsilcileri şu isimlerden oluştu: Serkan Gök, Murat Göcer, Murat Turan, Enes Ertuğrul, Sadıkcan Musluoğlu, Zülfiye Biyikli, Emre İbis, Metin Kara, Songül Saygılı, Tarkans Ordu ve Adem Çatal.

Seçim sürecinde bazı adayların eşit oy alması durumunda sıralamanın kura yöntemiyle belirlendiği ifade edildi.

Çalışanların hakları için görev yapacaklar

Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, seçimlere katılan tüm çalışanlara ve seçim sürecinde görev alan personele teşekkür edilerek yeni seçilen temsilcilere görev süreleri boyunca başarı dileğinde bulunuldu.

Yeni oluşturulan işçi temsilciliğinin önümüzdeki dönemde çalışan hakları, çalışma koşulları ve sosyal konular başta olmak üzere birçok alanda önemli görevler üstleneceği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mehmet Başaran’dan Oğuzeli’nde Birlik ve Beraberlik İftarıÖnceki Haber

Mehmet Başaran’dan Oğuzeli’nde Birlik ve...

SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Kileci’den 14 Mart Tıp Bayramı mesajıSonraki Haber

SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdür...

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor