Melih Meriç: “Bu sessizlik artık kabul edilemez”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Melih Meriç: “Bu sessizlik artık kabul edilemez”
Abone ol
Suriye’ye malzeme götürdükleri sırada 1 yıl önce kaybolan 28 yaşındaki Ökkeş Kemal Özpolat ile 29 yaşındaki Duran Sağlam’dan haber alamayan aileler, yetkililerden yardım talep etti. Aileler, geçen süreye rağmen somut bir gelişme yaşanmamasının endişelerini artırdığını dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Kilis’te 1 yıldır kendisinden haber alınamayan Ökkeş Kemal Özpolat’ın ailesini ziyaret ederek yaşanan belirsizliğe dikkat çekti. Meriç, sürecin uzamasının hem aile hem de kamu vicdanı açısından kabul edilemez bir noktaya geldiğini vurguladı.

Kilis’in Acar Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, CHP Kilis İl Başkanı Av. Mehmet Umut Sapan da yer aldı. Özpolat ailesiyle bir araya gelen Meriç, uzun süredir devam eden belirsizliğin ciddi bir mağduriyete yol açtığını ifade etti.

Belirsizlik vicdanları yaralıyor

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Meriç, kayıp vakasının üzerinden geçen sürenin toplumda ciddi bir endişe yarattığını belirterek, “Uzun süredir devam eden bu belirsizlik hepimizin yüreğini yakmaya devam ediyor. Bir insanın akıbetinin bilinmemesi, bir ailenin yaşayabileceği en ağır sınavlardan biridir.” dedi.

Meriç, yetkililere çağrıda bulunarak sürecin daha etkin ve kararlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı. “Aileler umutla bekliyor ancak bu sessizlik artık kabul edilemez. Bu belirsizlik sona ermeli, kayıp vatandaşlarımızın akıbeti bir an önce ortaya çıkarılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Bu sadece bir ailenin değil, toplumun meselesi

CHP Kilis İl Başkanı Mehmet Umut Sapan da ziyaret kapsamında yaptığı değerlendirmede, olayın yalnızca bir ailenin değil, tüm toplumun ortak sorunu olduğunu dile getirdi. Sapan, kayıp vatandaşların akıbetinin aydınlatılması için gerekli tüm girişimlerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Ziyaretin, aileye moral vermek ve kamuoyunda farkındalık oluşturmak açısından önemli bir adım olduğu ifade edilirken, Özpolat ailesinin umutlu bekleyişinin sürdüğü kaydedildi.

Süreç yakından takip edilecek

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, konunun takipçisi olacaklarını belirterek ilgili kurumların sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Meriç, “Bu meselede geri adım atmayacağız. Adaletin yerini bulması ve gerçeğin ortaya çıkması için mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Jandarmadan Kaçakçılara Darbe! Gaziantep’te Sikke ve Yüzüklerle YakalandıÖnceki Haber

Jandarmadan Kaçakçılara Darbe! Gaziantep...

Gaziantep’te kereste imalathanesinde yangınSonraki Haber

Gaziantep’te kereste imalathanesinde yan...

Yorum Yazın

MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı