Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri dünyasının kalbi Karadeniz’de attı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri dünyasının kalbi Karadeniz’de attı
Abone ol
5. Uluslararası Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin (KTÜ) işbirliğiyle KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.Konferansın açılış törenine KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, HKÜ Prof. Dr. Türkay Dereli ve Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ile akademisyenler, iş insanları, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Konferansa ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bütün yenilikçi çalışmaların temeli malzeme bilimine dayanıyor, bu konferansın da malzeme ve mühendislik teknolojileri üzerine olmasını günümüz ve gelecek teknolojik gelişmeler açısından önemli buluyorum” dedi.
HKÜ Rektörü Prof. Türkay Dereli, ”HKÜ olarak yenilikçi teknolojilere odaklanıyoruz ve bu konularda yapılan bilimsel etkinliklere destek veriyoruz. Malzeme Bilimi ve Teknolojileri de bunlardan biri. Uluslararası Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı güncel ve geleceğin teknolojilerinin paylaşıldığı ve konuşulduğu, alanında başarılı bir konferans olarak bilime büyük katkı sunuyor. Emeği geçen herkese, düzenleme kuruluna, paydaşlarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Trabzon’da böylesi önemli bir organizasyonun gerçekleştiriliyor olmasından dolayı çok mutluyum. Aslen kendisi de Trabzonlu olan rahmetli Hasan Kalyoncu’nun adının yaşatıldığı bir üniversitenin burada, Trabzon’da, bilime öncülük eden bir konferansta yer alması bizleri de onore etmiştir” şeklinde konuştu.
Konferansın başkanlığını yapan GAÜN Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Necip Fazıl Yılmaz da yaptığı açılış konuşmasında, “Konferansımızı bu yıl GAÜN, HKÜ ve KTÜ’nün ortaklığında Trabzon’da düzenledik. Konferansımıza Türkiye, Katar, BAE, Ürdün, Filistin, Cezayir, Malezya, Sırbistan, Belçika ve Fransa’dan olmak üzere toplam 159 bildiri gönderilmiş olup, yapılan hakem değerlendirmelerinden sonra bunların 140’ının sunulmasına karar verilmiştir. Konferansımızda malzeme ve mühendislik teknolojilerindeki güncel bilimsel çalışmalarla birlikte günümüzün en önemli konularından sürdürülebilirlik, enerji, siber güvenlik gibi kritik konularda çok önemli bilgi paylaşımları gerçekleşecektir” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Obezite hastaları, 3 yılda bin 912 kilo zayıfladıÖnceki Haber

Obezite hastaları, 3 yılda bin 912 kilo...

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Ünverdi vize sorununu dile getirdiSonraki Haber

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Ünverdi vize...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 5 Aralık'ta elektrik kesintisi olacak yerler
NTB’den Eğitime Modern Laboratuvar Desteği
Gaziantep'te yardım yapma vaadiyle dolandırıcılık!
Gaziantep’te korkunç olay! Henüz 20 yaşındaydı...
Gaziantep'te yeni OSB Hastanesi hizmete açıldı
Başkan Şahin, şehir yaşamına katkı sunan büyükşehir belediye başkanları arasında birinci oldu
Gaziantep, kasım ayında 837 milyon 860 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi
Başkan Ünverdi kasım ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
49 kişinin yakınları tahliyeye tepki gösterdi
Gaziantep FK, kupada tur atladı
Ressam Azmi Atilla SANKO Sanat Galerisi’nde Sergi Açacak
Yıldırım: Hedefimiz Türkiye ihracatından %4 pay almak
Proje Ulaşımda Bölgeye Yeni Nefes Olacak
Gaziantep Büyükşehir’in Yeni Konut Müjdesi’nin Şartları Belli Oldu
Güneydoğu Anadolu Kasım Ayını 998,7 Milyon Dolarlık İhracatla Tamamladı
Gençler, Nizip Belediyesi Bilim Merkezi’nde sınavlara hazırlanıyor
Eşi eleman bulamayınca kentin tek kadın çaycısı oldu
Yılmaz’dan Ankara önemli temaslar
Arabanlı çiftçilere, 2026 Yılı ÇKS Başvuruları uyarısı
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Yapay Zeka Zirvesi gerçekleştirildi