Köy yolunda can pazarı: Fıstık hasadı başladı, ama güvenlik yine yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köy yolunda can pazarı: Fıstık hasadı başladı, ama güvenlik yine yok
Abone ol
www.memohaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Taşçı'nın kaleminden...

Her yıl ağustos geldi mi, Nizip’in, Barak’ın yolları sabah ezanıyla şenlenir. Tarlaya giden traktör sesleri, fıstık toplamak için hazırlanan işçilerin telaşı, köy meydanlarında toplanan kalabalık… Hasat zamanı geldi mi, buralarda hayat yeniden can bulur. Ama ne yazık ki, bu canlılık, beraberinde büyük bir tehlikeyi de getiriyor: Açık kasa araçlarla, güvenliksiz şekilde taşınan tarım işçileri.

Her sene yazıp dile getiriyorum ama değişen pek bir şey de olmuyor. Hâlâ traktör römorklarında oturacak yer bile olmadan, kimi zaman çocuklarıyla yola çıkan insanlar görüyoruz. Ne reflektör var ne ışık. Gece karanlığında köy yolunda ilerleyen bir traktör römorkunu görmek neredeyse imkânsız. Arkasından giden bir aracın sürücüsü o yolda çok tecrübeli değilse kaza kaçınılmaz. Tabi kaza demek mümkünse. Çünkü kaza değil resmen ihmalkârlık bu.

Bu bir yokluk veya alışkanlık meselesi değil, bu bir ihmal. Herkes “Biz yıllardır böyle yaparız, bir şey olmaz” diyor ama her yıl en az birkaç kaza haberiyle yüreğimiz yanıyor. Kimi zaman genç bir annenin, kimi zaman bir çocuğun hayatı bu araçlarda sönüp gidiyor.

İlgili kurumların da sorumluluğu büyük. Bu dönemde jandarma, trafik ekipleri ve yerel yönetimler denetimlerini artırmalı. Traktör römorklarının görünürlüğü artırılmalı, açık kasa araçla yolcu taşımak ciddi cezalarla engellenmeli. Ama asıl görev, hepimizin vicdanında. Bir saat erken tarlaya ulaşmak için hayat riske atılır mı?

Ey Barak’ın, Nizip’in güzel insanları… Fıstığımız bol olsun ama gözyaşımız olmasın. Çocuklarımızı, analarımızı o tarlalara güven içinde götürelim. Fıstık yeşili umutla toplanırken, kara haberler düşmesin köy meydanlarına.

Unutmayın: Önce can, sonra fıstık.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 7
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep’te kavga! 3 kişi hastanelik olduÖnceki Haber

Gaziantep’te kavga! 3 kişi hastanelik ol...

Nizip’te Ekmek ve Lahmacuna Zam: Yüzde 25 Artış!Sonraki Haber

Nizip’te Ekmek ve Lahmacuna Zam: Yüzde 2...

Yorum Yazın

 Dolu yağışı Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi
Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!
Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti!
Gaziantep'te 2 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te yağış hayatı felç etti 
Gaziantepli futbolcu Beşiktaş kadrosunda
Prof. Dr. İrfan Koca: "Tetkik değil, hasta tedavi edilmelidir"
Başkan Tahmazoğlu Ankara Üniversitesi Öğrencileri ile Biraraya Geldi
GTB’de ortak akıl buluşması: 12 meslek komitesi aynı masada
Gaziantep'te yangın: Yaralılar hastaneye kaldırıldı 
GİBTÜ Ev Sahipliğinde INSCOL’26 Uluslararası Öğrenci Kongresi Başarıyla Tamamlandı
Basın İlan Kurumu ile Anadolu Üniversitesi arasında iş birliği protokolü
Gaziantep'te Kalıpçı ustası yüksekten düşüp öldü! Dengesini Kaybedip Yüksekten Düştü!
Gaziantep protokolünden 1 Mayıs mesajı
Nizip’te Fıstık Kent TOKİ’de Korkutan Kaza: Direksiyonu Kilitlenen Araç Şarampole Devrildi, 5 Yaralı
Nizipli Sporculardan Dünya Sahnesinde Çifte Altın Gururu
Pamuk; "1 Mayıs’ta “Maden İşçisinin Emeği Ödenmiyor, Adalet Yok Sayılıyor"
Gaziantep’te o hastanede flaş gelişme  
Gaziantep güne kazayla uyandı: Otoban kana bulandı 
Sumud Filosu’na yönelik saldırı Gaziantep’te protesto edilecek