Körfez Ülkelerinin Türkiye'ye İlgisi Büyük, Bunu İhracata Olumlu Yansıtacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Körfez Ülkelerinin Türkiye'ye İlgisi Büyük, Bunu İhracata Olumlu Yansıtacağız
Abone ol
17-19 Temmuz 2023 tarihleri arasında Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen ziyaretlerde heyette yer alan Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu Ortadoğu ve Körfez Ülkeleri Türkiye’nin bütün sektörleri için en önemli pazardır, ziyaretlerimizin ülkemize önemli dönüşler yapacağına inanıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki heyet Körfez Ülkelerine yönelik 17-19 Temmuz 2023 tarihleri arasında Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne yönelik gerçekleştirilen resmi ziyaretlerini tamamladı. Resmi heyette yer alan Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu gerçekleştirilen ziyaretlerin verimli geçtiğini ifade ederek birçok sektör için olduğu gibi hububat bakliyat ve mamulleri sektörü için de Ortadoğu ülkelerinin en önemli pazarlar olduğunu ifade ederek “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Körfez Ülkelerine yönelik gerçekleştirilen ve verimli geçen ziyaretlerin ülke ekonomimize çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bizler de Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri sektörü olarak Körfez Ülkelerine yönelik gerçekleştirilen bu önemli ziyaretlere TİM Hububat Bakliyat Sektör Kurulu Başkanımız Ahmet Tiryakioğlu ve DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Acar ile birlikte katıldık. Ziyaret ettiğimiz ülkelerdeki iş insanlarıyla karşılıklı görüşmeler yaparak bölgeye gerçekleştirilen ihracatımızın arttırılmasına yönelik temaslarda bulunduk” dedi.

Körfez Ülkelerine İhracatımız Önemli Oranda Artış Bekliyoruz

2023 yılının ilk altı aylık sürecinde Hububat sektörümüzden Türkiye genelinden Ortadoğu ülkelerine yönelik gerçekleştirilen 2 milyar dolarlık ihracatın 791 milyon 692 bin dolarlık bölümünün Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği üyeleri tarafından ihraç edildiğine de dikkat çeken Başkan Celal Kadooğlu yaptığı değerlendirmede “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında gittiğimiz Suudi Arabistan’a 2023 yılının ilk altı aylık sürecinde Bölgemizden 34 milyon 260 bin dolarlık, Birleşik Arap Emirliklerine  14 milyon 740 bin dolarlık  ve Katar’a ilk altı ayda 7 milyon 651 bin dolarlık sektörümüz iştigal alanına giren ürünlerden ihracat gerçekleştirilmiştir. Elbette Ortadoğu’nun en önemli ülkeleri arasında yer alan bu ülkelere yönelik ihracatımızın yapılan ziyaretlerin ardından katlanarak artacağına inancımız sonsuzdur. Körfez ülkelerine ülkemizin bütün sektörleri önemli ihracatlar gerçekleştirmekte olup önümüzdeki süreçte yapılan görüşmeler doğrultusunda yeni iş bağlantıları ve işbirlikleri ile ülke ekonomimize olumlu dönüşler olacaktır. Bu anlamda bizlere rehberlik yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve bakanlarımızla organizasyonda büyük emekleri geçen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkan ve yönetimine teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te ulaşıma zam hazırlığı!Önceki Haber

Gaziantep'te ulaşıma zam hazırlığı!

GTB’den Vali Çeber’e ZiyaretSonraki Haber

GTB’den Vali Çeber’e Ziyaret

Yorum Yazın

Başkan Yılmaz’dan Fırtına Mağdurlarına 20 Bin TL’lik Destek Müjdesi
Akdeniz’e Ökkeş İşçi İmzası
Gaziantep Valiliği Hasar Başvuru Takvimini Duyurdu
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi
SANKO Okulları TÜBİTAK Finallerinde Türkiye Birinciliği Kazandı
Şahin'den konservatuvar öğrencisine umut olan protez
Hububatı ‘süper hücre' vurdu
Şehitkamil Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Ekmek Fiyatları Yükseldi: Zam Sofraya Yansıdı
Valilik uyardı! Gaziantep'te akşama kadar yağış var 
Şahinbey Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Dolu, Sel ve Hortum Etkili Oldu: Antepfıstığı Bahçelerinde Ağır Tahribat