Kimi eşyasını kurtarma kimi farklı illerde yeni bir hayat kurma derdinde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kimi eşyasını kurtarma kimi farklı illerde yeni bir hayat kurma derdinde
Abone ol
Kahramanmaraş merkezli depremlerde ciddi hasar alan ilçelerden biri olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki depremzedeler, ağır hasarlı evlerinden çıkarabildikleri eşyaları ve yarım kalan hayalleriyle adeta terk-i diyar ediyor.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık iki büyük depremde en ciddi hasarı alan yer Gaziantep'in Nurdağı ilçesi oldu. İlk belirlemelere göre 4 bin 787 acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık binanın tespit edildiği ilçede, 2 bin 500 civarında vatandaş hayatını kaybederken, binlerce vatandaş da yaralandı.

Çıkarabildikleri eşyaları ve yarım kalan hayalleriyle adeta terk-i diyar ediyor
Asrın felaketi olarak adlandırılan afet sonrası hayatta kalanların çok büyük bir çoğunluğu ise evsiz kaldı. Deprem felaketinde evleri ağır hasarlı olan çok sayıda vatandaş ise umutlarını taze tutabilmek için yıkılmak üzere olan evlerinden çıkarabildikleri değerli eşyaları ve yarım kalan hayalleriyle terk ediyor.

"Büyük bir düşünce travması yaşıyoruz ama her şeye rağmen umudumuz çok"
Yaşanan felakette çok sayıda yakınını kaybettiğini ve her şeye rağmen umutlu olduklarını söyleyen Remzi Nihat Çelik isimli vatandaş, "Bu felakette dedemi, babaannemi, teyze çocuklarımı, dayı çocuklarımı ailecek kaybettik. Yani yakınlarımızın neredeyse yarısı bu felakette rahmetli oldu. Biz de ölmedik hayattayız ama resmen ruh gibi geziyoruz. Ne yapacağımızı da bilmiyoruz ama sağ olsunlar ülke olarak herkes destek olmaya çalışıyor. Şimdi de evlerimizi ne kadar boşaltabilirsek, eşyalarımızı ne kadar kurtarabilirsek kurtarmaya çalışıyoruz. Nurdağı'ndan taşınacağız ama nereye gideceğimizi de bilmiyoruz. Yaşanmışlıklarımız ve anılarımız hepsi burada. Aslında büyük bir düşünce travması içindeyiz. Her şeye rağmen umudumuz çok. Yaşadıkça umut vardır. Daha güzel olacağına inanıyorum. Eğer umut olmasaydı şu an herkes buradan eşyalarını taşımaz, gidecek yer bakmaz" dedi.

"Çıkarabildiğimiz kıymetli eşyalarımızı çıkarmaya çalışıyoruz"
Ahmet Uçar isimli vatandaş ise "Çok büyük bir felaket yaşadık. Nurdağı tamamen silinmiş vaziyette. Evlerin oturulacak bir hali yok. Neredeyse bütün evler enkaz halinde. O yüzden biz de taşınmaya çalışıyoruz. Ağır hasarlı evlerimizden çıkarabildiğimiz kıymetli eşyalarımızı sağlam bulduğumuz yerlere koyduktan sonra bir süre çadırda yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

"Yakınlarımızdan 25 kişiyi kaybettik, acılarını bile doğru dürüst yaşayamadık"
İbrahim Uçar isimli genç bir vatandaş da afet nedeniyle 25 yakınını kaybettiğini söyleyerek, "Yakınlarımızdan 25 kişiyi ne yazık ki kaybettik. Onların acılarını bile doğru dürüst yaşayamadık. Biz de oturduğumuz evden can havliyle zor çıktık. Şimdi de taşınacak bir yerimiz yok ama eşyalarımızı hasarlı evlerimizden çıkartıyoruz. Bundan sonra da ne olacak, nasıl olacak onu da bilmiyoruz. Eşyalarımızı çıkardıktan sonra ne yapacağımıza karar vereceğiz" diye konuştu.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, sanduka ve kubbe zarar görmediÖnceki Haber

Bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti...

Nurdağı ilçesinde girdiği ağır hasarlı binadan çıkamayıp vinç sahipleriyle tartıştıSonraki Haber

Nurdağı ilçesinde girdiği ağır hasarlı b...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 3 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantepliler Dikkat! Meteoroloji uyardı! Sağanak Geliyor!
Nisan Ayında Güneydoğu’dan 1.1 milyar Dolarlık İhracat
Gaziantep Bereketle Buluştu: Yağışlar Katlandı
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İşadamı-Siyasetçi Mehmet Pamuk kitap yazdı 
 Dolu yağışı Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi
Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!
Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti!
Gaziantep'te 2 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te yağış hayatı felç etti 
Gaziantepli futbolcu Beşiktaş kadrosunda
Prof. Dr. İrfan Koca: "Tetkik değil, hasta tedavi edilmelidir"
Başkan Tahmazoğlu Ankara Üniversitesi Öğrencileri ile Biraraya Geldi
GTB’de ortak akıl buluşması: 12 meslek komitesi aynı masada
Gaziantep'te yangın: Yaralılar hastaneye kaldırıldı 
GİBTÜ Ev Sahipliğinde INSCOL’26 Uluslararası Öğrenci Kongresi Başarıyla Tamamlandı
Basın İlan Kurumu ile Anadolu Üniversitesi arasında iş birliği protokolü
Gaziantep'te Kalıpçı ustası yüksekten düşüp öldü! Dengesini Kaybedip Yüksekten Düştü!
Gaziantep protokolünden 1 Mayıs mesajı
Nizip’te Fıstık Kent TOKİ’de Korkutan Kaza: Direksiyonu Kilitlenen Araç Şarampole Devrildi, 5 Yaralı