
Gaziantep’in Karkamış ilçe belediyesinin CHP’den AK Parti’ye geçen başkanı, CHP’lilerin kendisini ilçede eylemle protesto etmelerinin ardından CHP’li Umut Yılmaz’ın 8 ayda ilçeye gönderdiği 16 plastik çöp konteynerini iade etti.
Karkamış Belediye Başkanlığını 31 Mart yerel seçimlerinde kazanan CHP’li Mustafa Güzel bir süre önce partisinden istifa ederek AK Parti’ye geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti İl Kongresinde rozet takılan Güzel’in AK Parti’ye geçişi CHP’de büyük tepkiye neden oldu. CHP Gaziantep Milletvekilleri Melih Meriç, Hasan Öztürkmen, CHP İl Başkanı Reis Reisoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan ve bazı yöneticiler ilçeye giderek CHP ilçe binası önünde yaptıkları açıklamayla Mustafa Güzel’i protesto etti.
Bu olayın ardından zehir zemberek bir açıklama yapan Mustafa Güzel, Umut Yılmaz, Ali Doğan ve Reis Reisoğlu’na tepki göstererek, sorduğu sorulara yanıt verilmesi halinde belediye başkanlığından istifa edeceğini açıkladı. Güzel’e bugüne kadar bir yanıt verilmezken, CHP’li Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın Karkamış’ta yaptığı konuşmada Şehitkamil Taziye Evinin ise kendisinden önceki dönemde AK Partili Rıdvan Fadıloğlu tarafından yaptırıldığı ortaya çıkmıştı.
Mustafa Güzel, bugüne kadar CHP’li Umut Yılmaz’dan kendilerine destek amacıyla sadece 16 adet çöp konteyneri gönderildiğini belirterek, bunları iade etmeye karar verdi. Başkan Güzel’in kararı üzerine bir kamyona yüklenen plastik konteynerler Şehitkamil’e gönderildi.
Kaynak:Haber Merkezi

































Yorum Yazın