İYİ Parti Şahinbey’de “Sahadan Sandığa” eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Parti Şahinbey’de “Sahadan Sandığa” eğitimi
Abone ol
İYİ Parti’nin Şahinbey’de düzenlediği parti içi eğitim ve vatandaşlarla buluşma programında ekonomi, hayat pahalılığı ve saha çalışmaları ele alındı. Tuba Alaylı Özgüç, “Ekonominin gerçek karşılığı vatandaşın sofrasında, pazarda ve ay sonunda elinde kalan paradadır” dedi.

İYİ Parti Genel Merkezi AR-GE ve Parti İçi Eğitim Başkanlığı tarafından düzenlenen “Sahadan Sandığa” parti içi eğitim ve vatandaşlarla buluşma programı, Şahinbey İlçe Başkanlığında gerçekleştirildi. Programa, İlçe Başkanı Mehmet Çelik ev sahipliği yaparken toplantıya İl Başkanı Şerif Başkülekçi başkanlık etti.

Programda konuşan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı, Genel İdare Kurulu Üyesi ve parti içi eğitici Tuba Alaylı Özgüç, ekonomik sıkıntıların vatandaşın günlük yaşamına yansımalarına dikkat çekti.

“Ekonomi yalnızca rakamlardan ibaret değil”

Emeklilerin, işçilerin, çiftçilerin ve gençlerin hayat pahalılığı karşısında zorlandığını belirten Özgüç, şunları söyledi:

“Ekonomi yalnızca açıklanan rakamlardan ibaret değildir. Ekonominin gerçek karşılığı vatandaşın sofrasında, pazarda, markette ve ay sonunda elinde kalan paradadır. Dedeler torunlarına harçlık veremez, anneler çocuklarının beslenmesine yeterli yiyeceği koyamaz hâle gelmiştir.”

Yedi portföy yönetim şirketine ait 131 yatırım fonunun tasfiyesi konusuna da değinen Özgüç, denetim ve şeffaflık mekanizmalarını eleştirdi. İYİ Parti’nin konuyla ilgili TBMM’ye sunduğu araştırma önergesinin iktidar tarafından engellendiğini öne sürdü.

Risklerin ne zaman ortaya çıktığının ve ilgili kurumların ne zaman haberdar olduğunun açıklanması gerektiğini söyleyen Özgüç, “Mesele sadece kişilerin değil, kurumların da sorumluluğunun ortaya konulmasıdır” dedi.

Eğitimlerin ardından saha ziyaretleri

Konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun TBMM Grup Toplantısı’ndaki değerlendirmelerine de yer veren Özgüç, gazetecilere yönelik operasyonları, kayyum uygulamalarını ve medya üzerindeki baskıları eleştirdi.

Gaziantep’teki eğitimlerin ardından çarşı, pazar ve sivil toplum kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştireceklerini belirten Özgüç, vatandaşların sorunlarını doğrudan dinleyeceklerini söyledi.

Özgüç, “Türkiye sahipsiz değildir. Bizim siyaset anlayışımızın merkezinde millet iradesi, Cumhuriyetimizin kurucu değerleri ve demokratik hukuk devleti bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Depremde ağır hasar alan 50 yıllık binada yıkım çalışması başlatıldıÖnceki Haber

Depremde ağır hasar alan 50 yıllık binad...

 FETÖ’nün "para kasası" Naksan Holding davasında rapor bekleniyorSonraki Haber

 FETÖ’nün "para kasası" Naksan Holding d...

Yorum Yazın

Rektör Doğan, Çocuk Komisyonunda Görevlendirilen Karadağ’ı Ağırladı
Kesinleşmiş 15 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Motosiklet kazasında yaralanan 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
GSO’dan sanayide sürdürülebilirlik için finansman vurgusu
Güneydoğu’nun hububat sektörü ihracatı 9 ayda 2,8 milyar dolar
GAÜN'lü Akademisyene önemli görev
Gaziantep’te ayakkabı deposunda yangın: Küle döndü 
Gaziantep'te ev yangınında yaralanan 14 yaşındaki çocuk kurtarılamadı
Gaziantep'te 16 Ekim'de Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
NRT Yönetiminden Nizip Ticaret Borsası’na "Hayırlı Olsun" Ziyareti
Gaziantep'te iş kazası yine can aldı: Bir ölü, bir ağır yaralı 
Türk Halı Sektöründen Avrupa Çıkartması: Paris'in Ardından Milano'da Yoğun İlgi
Melih Meriç: “Haber susturulunca gerçekler ortadan kalkmaz”
Gaziantep’in ana arterlerinde yenileme çalışmaları tamamlandı
Otoyolda teknik şartlara uymayan lastik kullanan 25 sürücüye ceza
 FETÖ’nün "para kasası" Naksan Holding davasında rapor bekleniyor
İYİ Parti Şahinbey’de “Sahadan Sandığa” eğitimi
Depremde ağır hasar alan 50 yıllık binada yıkım çalışması başlatıldı
Gaziantep’te Eğitime ve Gençlere Destek Sürüyor
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Demir: Nizip Çayı zehir akmaya devam ediyor