İstiklal Marşı Anısına Basılan Tarihi Para Kılıçdaroğlu’na Hediye Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstiklal Marşı Anısına Basılan Tarihi Para Kılıçdaroğlu’na Hediye Edildi
Abone ol
102 yıl önce Kahraman Ordumuza” ithafen yazılan ve TBMM tarafından 12 Mart 1921 yılında İstiklal Marşı olarak kabul edilmesinin anısına Merkez Bankası tarafından  basılan ve üzerinde marşın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un resmi ve İstiklal Marşının iki kıtası yazılı tarihi para 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na hediye edildi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ilk ziyaretini 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’a ve depremden en çok etkilenen iller arasında yer alan Malatya’ya yaptı. Malatya ziyaretinin ardından Kahramanmaraş’a geçen ve gece Nurhak ilçesinde çadırda kalan Kılıçdaroğlu, Nurhak, Elbistan, Ekinözü, Afşin ve Kahramanmaraş merkezde vatandaşlar ile sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelerek sorun ve sıkıntıları dinledi.


Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na; CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen eşlik etti.


İSTİKLAL MARŞI ANISINA BASILAN TARİHİ PARA HEDİYE EDİLDİ
Ziyaretini tamamlayan ve Ankara’ya dönmek üzere Kahramanmaraş Havalimanına gelen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Gaziantep önceki İl Başkanı ve Makine Mühendisi Ali Peri tarafından, İstiklal Marşı’nın kabulü anısına Merkez Bankası tarafından basılan ve üzerinde marşın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un resmi ve İstiklal Marşının iki kıtası yazılı tarihi para hediye edildi.


Gaziantep Para Müzesi sahibi Esat Kaplan ile birlikte Kahramanmaraş Havalimanı’nda tarihi parayı Kılıçdaroğlu’na hediye eden  Ali Peri,” Sayın Cumhurbaşkanım, Kurtuluş Savaşı sonrasında kahraman ordumuza ithafen yazılan bir şiir var. Şiir 102 yıl önce yani 12 Mart 1921’de TBMM tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edildi. Merkez Bankası tarafından da İstiklal Marşımızın anısına bir yüzünde marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşının iki kıtası, diğer yüzünde ise Dünya lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün resimlerinin bulunduğu para basıldı. Bu tarihi parayı Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında size takdim etmekten onur duyuyorum” dedi.


Tarihi parayı teslim alan Kemal Kılıçdaroğlu ise Ali Peri ve Esat Kaplan’a teşekkür ederek,” Anlamlı bir günde, çok anlamlı bir hediye. Çok teşekkür ederim. Milletimizin benliğinde bulunan istiklal ve özgürlük arzusunun destanı olan İstiklal Marşı’mızın, TBMM tarafından kabulünün yıl dönümünde; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gök'ten MEB'e atama çağrısı Önceki Haber

Gök'ten MEB'e atama çağrısı 

Japon Dışişleri Bakan Yardımcısı, sahra hastanesini ziyaret ettiSonraki Haber

Japon Dışişleri Bakan Yardımcısı, sahra...

Yorum Yazın

Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip
Gaziantep’te Vicdanları Yaralayan Darp Olayı: Sanıklar İçin 15 Yıla Kadar Ceza
Gaziantep'te soba faciası: Bir aile hastanelik oldu 
Gaziantep'te sis faciası: Otoban kana bulandı 
Gaziantep’te Örnek Davranış: Kalp Masajıyla Hayata Tutundu
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonunda 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Yoğun Sis Gaziantep’i Sardı, Trafikte Aksamalar Yaşandı
Gaziantep otobanında zincirleme kaza: 2 ölü, 11 yaralı
Gaziantep’te para alan yandı! Artık talep edilemez!