İMO’dan 8 Mart’ta çifte etkinlik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İMO’dan 8 Mart’ta çifte etkinlik
Abone ol
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü iki farklı etkinlikle kutladı.

İMO Gaziantep Şubesi Korkut Küçükcan Konferans Salonunda düzenlenen, “İş Hayatında Kadın” konulu ilk etkinlikte iş hayatında başarıları ile dikkat çeken ve gençlere rol model olmuş iş kadınlarının konuşmacı olduğu söyleşi gerçekleştirildi. İMO Gaziantep Şubesi Sayman Üyesi Didem Öğümsöğütlü’nün moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye kadınlar büyük ilgi gösterdi.

KADINLAR HER ALANDA GÖRÜNÜR OLMAK İSTİYOR

İMO Gaziantep Şubesi Sayman Üyesi Didem Öğümsöğütlü, söyleşinin açılışında yaptığı konuşmada kadın haklarının tarihsel gelişimini anlattı. Öğümsöğütlü, “Biliyoruz ki kadınlar tarih boyunca toplumun her alanında var olmuştur. Ancak, ne yazık ki tarih boyunca adil ve eşit şartlar altında yaşamamışlardır. Kadın hakları ile ilgili ilk kıvılcımın başladığı günden bu yana dünya kadınları var olmak ve görünür olmak için büyük mücadeleler vermiştir. O günden bu güne tarihte iz bırakmış kadınlarımız büyük kazanımlar elde etmiş olsa da, biz bayrağı devralmış emekçi iş kadınları olarak hayatın her alanında kadınların iş hayatındaki rolünün güçlendirilmesi için mücadeleye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞARILI İSİMLER İŞ HAYATINI ANLATTI

Kadın inşaat mühendislerinin büyük ilgi gösterdiği söyleşiye Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Yeter Günal, Girişimci Yazılımcı İş Kadını Nalan Kurt, Av. Elif Sena Gülşen ve Psikolog Şevval Türkel konuşmacı olarak katıldı. Söyleşide konuşan başarılı iş kadınları, iş hayatında kadınların karşılaştığı fırsatlar ve zorluklar, mesleki deneyimler, kadın emeğinin toplumdaki yeri ve kariyer yolculuklarına ilişkin görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

Söyleşiye katılan konuşmacılar, programın son bölümünde katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Programın sonunda ise İMO Gaziantep Şubesi Sayman Üyesi Didem Öğümsöğütlü tarafından konuşmacılara çiçek takdiminde bulunuldu.

AĞAÇ DİKME ETKİNLİĞİNE YOĞUN KATILIM

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ağaç dikme etkinliği düzenledi. İMO üyelerinin aileleri ile birlikte katıldığı etkinlikte yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu. İMO Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Bulut, çevre bilincini artırmak, kadın emeği ve dayanışmasını kalıcı bir çevre çalışmasıyla taçlandırmak amacıyla düzenlenen etkinliğin yoğun katılımla gerçekleştiğini söyledi. Başkan Mehmet Bulut, “Kadınların emeği, dayanışması ve doğaya kattığı değerle geleceğe nefes olacak fidanları toprakla buluşturduk. Doğaya bırakılan her fidanın, yarınlara umut olması dileğiyle etkinliğimize katkı sunan tüm üyelerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FC Sporland’dan Gazikent’e Yeni ŞubeÖnceki Haber

FC Sporland’dan Gazikent’e Yeni Şube

Başkan Fedaioğlu’ndan 8 Mart’ta Anlamlı ZiyaretlerSonraki Haber

Başkan Fedaioğlu’ndan 8 Mart’ta Anlamlı...

Yorum Yazın

Gaziantep’te Göçük Faciası: İş kazasında İşçinin kalbi durdu
Gaziantep'te yeni bir kriz: Eşi ve 4 çocuğunu rehin aldı
Tekstil İhracatçılarında Değişim: Mete Akcan Başkan Seçildi
HKÜ ev sahipliğinde Kariyerküre Zirve 2026 yoğun katılımla gerçekleşti
Büyükelçi Kazakbaev’den Nizip Belediyesine Övgü
Hububat İhracatçılarında Görev Dağılımı Yapıldı
Voice of Erdem müzik yarışması coşkuyla sona erdi
Şahinbeyli öğrencilere eğitim desteği protokolü imzalandı
Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hayri Alıcı: "Yanlış beslenme ve uykusuzluk kalbinizi yıpratıyor"
İYİ Partili Gürban’dan çiftçi için acil çağrı
Prof. Dr. Koca'dan bel ve boyun fıtığı hastalarına uyarı
Gaziantep'te rehine olayı: Dehşet anları kamerada 
Gaziantep'te Genç psikologun hazin sonu: Yürekleri dağladı
Gaziantep’te Rehine Dehşeti: Mahallede terör estirdi
24 yaşındaki genci öldüren sanıklar hakkında mütalaa açıklandı
Gaziantep'te bir ilk: Harita ölçüm merkezi açıldı.
Kavgaya gittiler: Davul zurnayla karşılandılar
Gaziantep’te kereste imalathanesinde yangın
Melih Meriç: “Bu sessizlik artık kabul edilemez”
Jandarmadan Kaçakçılara Darbe! Gaziantep’te Sikke ve Yüzüklerle Yakalandı