İlçe başkanı ve yönetimi partiden istifa etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlçe başkanı ve yönetimi partiden istifa etti
Abone ol
Yerel seçimlerde partisinin Gaziantep'te başarısızlığı nedeniyle görevden alınan  İYİ Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Nazlı Ateş, kendisini görevden aldırdığını söyleyen partisinin Gaziantep milletvekili Mehmet Mustafa Gürban'a tepki göstererek parti üyeliğinden istifa etti.

Gürban'a seslenen Ateş, "11 ilin yerel yönetimlerden sorumlu koordinatörüydün. İthal aday getirdin, partilerinden aday olamayanları getirip aday yaptın, meclis üyelelerini de sen belirledin. Şimdi kim başarısız" diye sordu.

Görevden alınması nedeniyle bir basın açıklaması yapan Ateş, "Bir kez daha emek, iman kişisel egolara kurban edildi. İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban'a yakın bir basın mensubuna yaptığı açıklamada yerel seçimlerde Şehitkamil'deki başarısızlığın faturasının bana kesildiği belirtmiş. Ancak 11 ilin yerel yönetimlerden sorumlu bölge koordinatörü şahsınızdı ve Gaziantep'de tüm ilçelerde adayları siz belirlediniz ve büyükşehirde ilçelerde  başarılı olamadık oysaki bizim size kendi adayımız var dememize rağmen YRP den istifa etmiş ilçe başkanını aday ettiniz, bu  yetmedi mücadele etmemize rağmen meclis üyeliği listesine de müdahil olamadık. Getirdiğiniz adaya yazdırdınız. Şimdi tüm kamuoyu önünde soruyorum başarısız kim? Diğer ilçelerde de başka partilerden aday olamayan kişileri partimizden aday ederek ve ilçe başkanlarımızı müdahil ettirmeyerek partinin dibe vurmasının sorumlusu kim veya kimlerdir?" dedi.

Önceki dönem ilbaşkanı Mehmet Başaran'ın istifasından sonra goreve gelen İl Başkanı ve Gürban'ın kendilerini seçim sürecinde itibarsızlaştırmaya çalıştığını savunan Ateş, "Partimize zarar vermemek adına inandığımız yolda yılmadan bıkmadan ailemizden işimizden feragat ederek davamıza hizmet ettik. Kurultayda Koray Aydın bakanımıza destek verdik ve Sayın Bakanın istifasından sonra daha önceden kararlaştırılan ve görevden alındıgım günün akşamında yapılacak olan Yönetim Kurulu toplantısında  istifa etme ihtimalimiz oldugunu genel merkeze bildirerek görevden alındık ve aynı saatlerde devir teslimi yapmadan İl Başkanı tarafından ilçe binamızın kapı kilitleri değiştirildi. Sizler için zafer oldugunu düşündüğünüz bu durum; Bir çok ilçe ve kendi Yönetimi kurulmamış İl Başkanlığı'nın, Yönetim Kurulu, mahalle teşkilatları halen varolan birbirinden kıymetli yöneticileri ve İlçe Başkanıyla herşeye rağmen yerel seçimler öncesi ve sonrası  sahada  olan  Şehitkamil İlçe Başkanlıgı'nın bilinçsizce  görevden alınması ve partinin yıpratılmasıdır" görüşünü dile getirdi.

Ateş, kendilerine yapılan hakareti kabul etmelerinin mümkün olmadığını, bu nedenle yönetim kuruluyla burlikte istifa ettiklerini açıkladı.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep FK o futbolcu ile anlaştıÖnceki Haber

Gaziantep FK o futbolcu ile anlaştı

Denis Alibec yine gündemde! Gaziantep FK'ya mı geliyorSonraki Haber

Denis Alibec yine gündemde! Gaziantep FK...

Yorum Yazın

Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip
Gaziantep’te Vicdanları Yaralayan Darp Olayı: Sanıklar İçin 15 Yıla Kadar Ceza
Gaziantep'te soba faciası: Bir aile hastanelik oldu 
Gaziantep'te sis faciası: Otoban kana bulandı 
Gaziantep’te Örnek Davranış: Kalp Masajıyla Hayata Tutundu
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonunda 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Yoğun Sis Gaziantep’i Sardı, Trafikte Aksamalar Yaşandı
Gaziantep otobanında zincirleme kaza: 2 ölü, 11 yaralı
Gaziantep’te para alan yandı! Artık talep edilemez!