İki gaziyi buluşturan Atatürk Anı Müzesi ödül aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İki gaziyi buluşturan Atatürk Anı Müzesi ödül aldı
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Atatürk Anı Müzesi bu yıl 6’ncısı düzenlenen Tarihi Kentler Birliği Müze Özendirme Yarışması’nda Kent Kültürü kategorisinde ödüle layık görüldü.

26 Ocak 1933 tarihinde Ramazan Bayramı arifesinde Gaziantep’e gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazi şehri ziyaretini ölümsüzleştirmek için Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Bey Mahallesi’nde bulunan Antep Evi’nde kurulan Atatürk Anı Müzesi, cephe düzeni ve mekanın niteliğiyle, özgün Cumhuriyet ve Antep konularını barındırıyor.

ZİYARETTE KULLANILAN BİRÇOK MALZEME MÜZEDE SERGİLENİYOR

"İki Gazi’yi buluşturan müze" de, Atatürk’ün Bey Mahallesi nüfusuna kaydını gösteren nüfus cüzdan örneği ile Gaziantep’e verilen İstiklal Madalyası'nın büyük boyutlu replikaları, Ata'nın ziyarette kullandığı karyola, paşa mangalı, Antep kilimi, Antep işi işlemeli gömlekler gibi birçok malzeme, ziyaretin fotoğrafları, “Atatürk Araştırma Kitaplığı” ve şehrin gelişiminde katkıda bulunan önemli kişilerin biyografileri bulunuyor.

Tarihi Kentler Birliği'nin ilk kez 2016 yılında düzenlendiği Müze Özendirme Yarışması; Jüri Özel Ödülü, El Sanatları ve Zanaat Müzeleri, Yaşam Kültürü Müzeleri, Kent Kültürü Müzeleri, Sanat ve Edebiyat Müzeleri, Millî Mücadele Müzeleri ve Doğa Tarihi Müzeleri olmak üzere 7 kategoride ödül verdi. Yarışmanın seçici kurulu Ahmet Erdönmez, Aziz Elbas, Metin Keskin, Sezer Cihan, Yeşim Dizdaroğlu ve Kibele Eren’den oluştu.

Yarışmanın ödül töreni, haziran ayında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek “Tarihi Kentler Birliği Kahramanmaraş Buluşması” kapsamında yapılacak.

ATATÜRK ANI MÜZESİ BİNLERCE ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI 

Tarihi Kentler Birliği Müze Özendirme Yarışması’nda ödüle layık görülen Atatürk Anı Müzesi, 2022 yılının ilk 5 ayında 30 bin kişi tarafından ziyaret edilirken, 2021 Mayıs ayından bugüne kadar bu sayı 68 bin kişi olarak kayıtlara geçti. 19 Mayıs’ta 9’uncu yılını kutlayan Müze hizmet verdiği süre boyunca da 467 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 Adil Sani Konukoğlu Spor Lisesi Açılış töreniÖnceki Haber

Adil Sani Konukoğlu Spor Lisesi Açılış...

 Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde canlı bomba paniğiSonraki Haber

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde canl...

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor