İHA muhabirlerinin de öldüğü TAG Otoyolu'ndaki feci kaza ile ilgili davada karar açıklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İHA muhabirlerinin de öldüğü TAG Otoyolu'ndaki feci kaza ile ilgili davada karar açıklandı
Abone ol
Gaziantep'te 20 Ağustos 2022 günü meydana gelen, İHA muhabirleri Muhammet Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver ile birlikte toplam 16 kişinin ölümüyle sonuçlanan feci kaza ile ilgili otobüs şoförü Abdulkadir Memiş’in yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme heyeti, duruşmada “tek kusurlu ben değilim” diyen sanık otobüs şoförü Abdulkadir Memiş'i 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Gaziantep'te 20 Ağustos 2022 günü kaza yapan araçtaki yaralıyı ambulansa taşıyanlara, arkadan gelen otobüsün çarpması sonucu meydana gelen feci kazanın karar duruşması görüldü. İHA muhabirleri Muhammet Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver ile birlikte 3'ü itfaiye eri, 3'ü sağlık personeli olmak üzere toplam 16 kişinin ölümüyle sonuçlanan feci kazanın dördüncü ve karar duruşması Nizip Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti, karar duruşmasına SEGBiS üzerinden katılan ve 'tek kusurlu ben değilim' diyen otobüs şoförü Abdulkadir Memiş'i 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

“Ben kimseyi öldürmedim, kasıtlı yapmadım, cani değilim”
Sanık Abdulkadir Memiş karar duruşmasındaki savunmasında, “Ceza artırımını kesinlikle kabul etmiyorum. Taksirle öldürmeye teşebbüs edecek bir şey yapmadım. Olayla ilgili deliller de mevcut. Ben kimseyi öldürmedim, kasıtlı yapmadım. Cani değilim ben. Benim 3 tane çocuğum var, ben içeride oldukça onların yaşam hakkı elinden alınıyor. Bu bilinçli bir olay değil. Ben ekmeği için çalışan bir insanım. Kara yolları ve trafik ekiplerinin önlem almaması nedeniyle böyle elim bir kaza meydana gelmiştir. Yol güvenliği sağlanmış olsaydı bu kaza meydana gelmemiş olurdu. Benim bu kazada bir suçum yok. Tek suçlu olarak kendimi kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

Sanık avukatı tahliye ve beraat talep etti
Sanık avukatı ise kazada görevli polis memurlarının kusurlu olduğunu ifade ederek ve gerekli tedbirlerin alınmadığını iddia ederek otobüs şoförünün cezaevinde 1 yılı aşkın süredir yattığı dönemin göz önüne alınarak tahliyesine sonrasında da beraatına karar verilmesini istedi.

Mağdur avukatları en üst sınırdan ceza talep etti
Mağdur avukatları ise tek tek söz alarak sanık otobüs şoförü Abdulkadir Memiş’in bilinçli taksirden değil olası kasıttan adama öldürmeye teşebbüs ile en üst sınırdan ceza alarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesini ve olayda görevli polis memurları hakkında suç duyusunda bulunulmasını talep etti.

Kazada ölenlerin yakınları en üst sınırdan ceza istedi
Duruşmada söz alan kazada hayatını kaybedenleri yakınları ise sanık otobüs şoförü Abdulkadir Memiş’in kasıtlı olarak 16 kişinin ölümüne neden olduğunu beyan etti. Maktullerin yakınları, duruşmada gözyaşı dökerek sanık hakkında hiçbir ceza indirimi uygulanmadan en üst sınırdan ceza verilmesini talep etti.

Duruşmada son kez söz alan sanık otobüs şoförü Abdulkadir Memiş, "Tarafların Benim ilk ifademde de pişman olduğumu söylemiştim. Vicdanı olan insan nasıl pişmanlık duymaz. Bu aracı ben ilk defa kullandım. Kaza yapan araçla ilgili hiçbir bilgim yok. Araçtaki arızaları bilirkişi raporunda okuyarak öğrendim. İlk kazadan hiçbir şekilde haberim yoktu. Son olarak aynı kazada ben de bir yakınımı kaybettim. Herkesin acısını anlıyorum. Herkesi çok iyi anlıyorum. Ben cani değilim, bu yaşıma kadar bir karıncayı dahi incitmedim" diye konuştu.

Sanık otobüs şoförüne 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi
Savunmaların ardından duruşmaya verilen ara sonrası tekrar toplanan mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, sanık otobüs şoförü Abdulkadir Memiş’e bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek suçundan 20 yıl hapis cezası verilmesine, heyet indirim uygulayarak 16 yıl 8 hapis cezası verdiği sanığın tutukluluğunun devamına hükmetti. İndirim kararına şerh düştüğü öğrenildi.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Depremzede engelliler için 5 milyon dolarlık destekÖnceki Haber

Depremzede engelliler için 5 milyon dola...

Minik Serçe’nin ‘Yeter’ine Merve Yılmaz’dan yeni yorumSonraki Haber

Minik Serçe’nin ‘Yeter’ine Merve Yılmaz’...

Yorum Yazın

Öz oğlu tarafından bıçaklanan kadın hayatını kaybetti
Aile faciası: Eşini ve kayınbiraderini öldürüp intihar etti
Köpek hırsızlığı güvenlik kamerasına yansıdı
Gaziantep OSB Fark Yarattı
Gaziantep Basketbol Kazanmaya Devam Ediyor
Bakan Şimşek Gaziantep'e geliyor
ALG Spor 5 hafta sonra galip geldi
Evimizde Mağlubuz! Gaziantep FK - Trabzonspor: 1-3
Karakol çıkışı iki grup arasında kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Eski eşi tarafından boğazı kesilerek öldürüldü
Şahinbey tesislerinde el emeği göz nurları sergilendi
Şahinbey Ampute Takımından net skor 3-0
Ak Parti’den Milletvekili Gürban’a Taziye Ziyareti
Plastik sektörünün sevilen sanayicisi Sesli’nin acı günü
Aşiret düğününde geline kilolarca altın takıldı
Gaziantep’te yoğun yağışın ardından su baskını olan evlere destek
Hububat sektörünün kalbi Gaziantep’te attı
Operasyonda yakalanan 4 organizatörden 1'i tutuklandı
Gaziantep'te yoğun yağışın sebep olduğu olumsuzluklar giderildi
 Gaziantep’te sağanak yağış nedeniyle yol çöktü