HKÜ’de Türkiye-Azerbaycan dostluğu ve stratejik ortaklığı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HKÜ’de Türkiye-Azerbaycan dostluğu ve stratejik ortaklığı
Abone ol
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından düzenlenen "Kardeşlikten Stratejik Ortaklığa: Türkiye ve Azerbaycan’ın 21. Yüzyıl Vizyonu" başlıklı programın konuğu, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Dr. Reşad Memmedov oldu. Büyükelçi Memmedov, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin tarihi kökleri, stratejik boyutları ve geleceğine yönelik kapsamlı ve anlamlı bir sunum gerçekleştirdi.

HKÜ Hukuk Amfi’de düzenlenen programa, HKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, Büyükelçilik Müsteşarı Dr. Fuzuli Macidli, HKÜ Genel Sekreteri Ümit Şahnaoğlu, HKÜ İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Dekanı Prof. Dr. Hanifi Aslan, İİSBF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Keser, Prof. Dr. Ramin Aliyev, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Moderatörlüğünü Prof. Dr. Ahmet Keser ve HKÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Pelin Aliyev’in üstlendiği programda, Keser, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki yakınlığın yalnızca diplomatik ilişkilerden ibaret olmadığını, iki milletin tarihi kardeşliğinin bugün stratejik ortaklıkla taçlandığını bir kez daha vurgularken, Aliyev ise Türkiye ile Azerbaycan’ın ‘iki devlet, bir millet’ anlayışıyla tarihten geleceğe uzanan güçlü kardeşliğini kararlılıkla sürdürdüğünü ifade etti.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin gerek kampüsü ve gerek eğitimi ile Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında yer aldığını vurgulayarak konuşmasına başlayan Büyükelçi Dr. Reşad Memmedov, program kapsamında "Azerbaycan-Türkiye İlişkileri: Bir Millet İki Devlet’ten Stratejik Müttefikliğe" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Dr.Memmedov konuşmasında, "Vatanın vatan içerisindeki büyükelçisiyim. Türk dünyasının en güçlü ülkesi Türkiye’dir; Türkiye bizim göz bebeğimizdir" diyerek iki ülke arasındaki kardeşlik ve yakınlığı güçlü ifadelerle dile getirdi. Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin yalnızca diplomatik temellere değil, derin bir gönül bağına dayandığını belirten Memmedov, XXI. yüzyılda iki ülkenin ortak vizyon, güvenlik politikaları, enerji yatırımları ve kültürel dayanışma alanlarında dünyaya örnek bir iş birliği sergilediğini ifade etti.
HKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan ise Türkiye-Azerbaycan dostluğunun stratejik düzeye ulaşmasının bölgesel barış ve istikrar açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Büyükelçi’yi üniversitemizde ağırlamak bizler için büyük bir gurur. Büyükelçimizin bugün üniversitemizdeki samimi ve anlamlı konuşmaları gençlerimizin bu güçlü dostluğu birinci ağızdan dinlemesi açısından son derece önemlidir. Bu ziyaret, üniversitemiz için de Azerbeycan yüksek öğretimi ile stratejik ortaklıklar kurmamız açısından oldukça anlamlıdır" dedi.
Program, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Dr. Reşad Memmedov ile HKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan arasında gerçekleşen karşılıklı hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GKV'lilerden Nüket Ersoy'a hüzünlü anmaÖnceki Haber

GKV'lilerden Nüket Ersoy'a hüzünlü anma

Menisküs yırtığı gençlerde de hızla artıyorSonraki Haber

Menisküs yırtığı gençlerde de hızla artı...

Yorum Yazın

Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip
Gaziantep’te Vicdanları Yaralayan Darp Olayı: Sanıklar İçin 15 Yıla Kadar Ceza
Gaziantep'te soba faciası: Bir aile hastanelik oldu 
Gaziantep'te sis faciası: Otoban kana bulandı 
Gaziantep’te Örnek Davranış: Kalp Masajıyla Hayata Tutundu
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonunda 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Yoğun Sis Gaziantep’i Sardı, Trafikte Aksamalar Yaşandı
Gaziantep otobanında zincirleme kaza: 2 ölü, 11 yaralı
Gaziantep’te para alan yandı! Artık talep edilemez!