HKÜ’de kaleci performansına yapay zeka desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HKÜ’de kaleci performansına yapay zeka desteği
Abone ol
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), spor teknolojileri alanında önemli bir projeyi yürütüyor. TÜBİTAK 1005-Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı kapsamında desteklenen "Tek Kameralı Sensörsüz Kaleci Performans Analiz Sisteminin Geliştirilmesi" projesi ile genç kalecilerin antrenman performanslarının yapay zeka tabanlı sistemler aracılığıyla analiz edilmesi hedefleniyor.

HKÜ tarafından yürütülen proje, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Projede HKÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Erkan Kıymık proje yürütücüsü, aynı bölümden Dr. Öğr. Üyesi Ali Emre Öztürk ise proje araştırmacısı olarak görev yapacak. Proje ile Gaziantep’te genç kalecilerin daha nitelikli ve ölçülebilir bir antrenman sürecine erişmesi hedefleniyor.

"Bilgiyi teknolojiyle, teknolojiyi toplumsal faydayla buluşturuyoruz"
HKÜ Rektörü Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, projenin üniversitenin araştırma, teknoloji ve toplumsal katkı odaklı yaklaşımının önemli bir örneği olduğunu belirterek, "Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak bilimsel bilgi ve teknolojiyi yalnızca akademik çıktı üretmek için değil, toplumun ihtiyaçlarına çözüm sunacak yenilikçi uygulamalara dönüştürmek için kullanıyoruz. Genç sporcularımızın gelişimini yapay zeka ve görüntü işleme teknolojileriyle destekleyecek bu proje de üniversitemizin mühendislik alanındaki bilgi birikimini sahaya taşıması açısından oldukça kıymetli. Gaziantep Büyükşehir Belediyemizle gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde geliştirdiğimiz teknolojinin gerçek spor ortamında karşılık bulmasını ve genç kalecilerimizin gelişimine doğrudan katkı sunmasını hedefliyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ortopedik Ayakkabı Artık Bir Zorunluluk Değil, Bilinçli Bir TercihÖnceki Haber

Ortopedik Ayakkabı Artık Bir Zorunluluk...

ŞEHİTKAMİL’DEN KARACAAHMET’E ÇOK AMAÇLI PAZAR YERİSonraki Haber

ŞEHİTKAMİL’DEN KARACAAHMET’E ÇOK AMAÇLI...

Yorum Yazın

Gaziantep’te sokak ortasında dehşet: 15 yaşındaki Suriyeli genç bıçaklanarak hayatını kaybetti
Ülkü Ocakları İl Divanı’ndan Başkan Fatma Şahin’e Ziyaret
Gaziantep’te 11 yaşındaki çocuğa intikam saldırısı!
Gaziantep'te 8 Ekim de Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Büyükşehir’den Anaokulu Öğrencilerine Simit ve Süt Desteği
KÜSGET'te yollar yenileniyor
Mete Akcan: Rekabetin Yolu Sorumlu Üretim Anlayışından Geçiyor
Akıncı: “Pamuk, Üretimden İhracata Stratejik Değer”
Eren Kaşısarı mazbatasını aldı
Çocuk sağlığı ve hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde
MHP Gaziantep Teşkilatında Yeni Dönem
Gaziantep Şehir Hastanesi Kronik Yara Bakım Servisi hayat kurtarıyor
Gaziantep'te silahlı saldırı: 2 gözaltı
Gaziantep’te çapa makinesi devrildi: 3 kişi yaralandı
NTO Seçimlerinde Resmi Sonuçlar Açıklandı: 35 Meclis Üyesi Belli Oldu
Hür Türkiye Buluşmaları kapsamında Gaziantep’te Haberleşme ve Veri Egemenliği Çalıştayı düzenlendi
Gaziantep'te jandarmadan otoyolda trafik denetimi: 903 araca ceza
Gaziantep’te sanal dolandırıcılık operasyonu: 47 şüpheli yakalandı!
Gaziantep Şehir Hastanesi hizmette 3 yaşında
Nizip Ticaret Odası’nda Seçimler Tamamlandı