Güçyetmez: “Mühendise yönelen namlu, bilim ve tekniği hedef almıştır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güçyetmez: “Mühendise yönelen namlu, bilim ve tekniği hedef almıştır”
Abone ol
Gaziantep’te inşaat mühendisi Abdulkadir Korkmaz’ın görevli olduğu şantiyede silahlı saldırıya uğramasına tepkiler devam ediyor. TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Burkay Güçyetmez, kamusal görev yapan mühendise yapılan saldırıyı kınarken, “Şantiyelerde denetim ve yönetim görevini yürüten meslektaşlarımızın can güvenliğini sağlayacak yasal düzenlemeler derhal hayata geçirilmelidir” dedi. 

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi’nin önceki dönem başkanı olan TMMOB İKK Sekreteri Burkay Güçyetmez, şantiyelerde mühendislere yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek, mühendislerin can güvenliğinin sağlanmasını istedi. Yapı güvenliğinin aynı zamanda vatandaşın can ve mal güvenliği anlamına geldiğine vurgu yapan Burkay Güçyetmez, şantiyelerdeki şiddetin artmasından kaygı duyduklarını ifade etti. 

ŞANTİYELER SUÇ MAHALİNE DÖNÜŞMEMELİ

Şantiye sahalarının mühendisler için birer suç mahaline dönüşmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Güçyetmez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Üzülerek belirtmek istiyorum ki, şantiyelerde meslektaşlarımıza yönelik şiddet olayları sürekli olarak artmaya devam ediyor. Gaziantep’te meslektaşımız Abdulkadir Korkmaz da şantiye şefi olarak görev yaptığı şantiyede müteahhidin silahlı saldırısına uğramıştır.  Mühendise yönelen bu namlu, sadece bir bireye değil, bilimin ve tekniğin şantiyelerdeki varlığına karşı doğrultulmuştur. Şiddetin hiçbir bahanesi olamaz, savunulamaz. 6 Şubat depremlerinin ardından güvenli yapı hakkından bahsedenler, bu güvenliği sahada bizzat sağlamaya çalışan mühendislerin darp edilmesine, kurşunlanmasına sessiz kalmamalıdır. 

MÜHENDİSİ YOK SAYMAK, HALKI ENKAZ ALTINDA BIRAKMAKTIR

Betona su katılmasına itiraz ettiği, eksik demiri tespit ettiği veya sadece görevini tavizsiz yerine getirdiği için saldırıya uğrayan bir mühendis, aslında o binada yaşayacak binlerce yurttaşın hayatını korumaktadır. Şantiyelerde mühendisi susturmak; denetimi devre dışı bırakmak, bilimi sahadan kovmak ve halkın geleceğini bir sonraki depremde enkaz altında bırakmak demektir. Mühendislerin görevlerini yerine getirirken can güvenliklerinin tehlikeye atılması asla kabul edilemez.
Başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olmak üzere tüm ilgili kurumlar, şantiyelerdeki şiddeti sona erdirecek yasal düzenlemeleri bir an önce hayata geçirmelidir. Denetim ve yönetim görevini yürüten meslektaşlarımızın "kamu görevlisi" statüsünde sayılması ve yasal koruma kalkanına alınması için daha kaç meslektaşımızın vurulması, kaçının başına dikiş atılması gerekmektedir? Meslektaşlarımızın can güvenliğini sağlamak bir lütuf değil, kamu gücünün yerine getirmekle yükümlü olduğu asli bir sorumluluktur. Bu sorumluluğu yerine getirmeyen her kurum, yaşanacak yeni saldırıların zeminini hazırlamaktadır.
MÜHENDİSLER KAMU GÖREVLİSİ KABUL EDİLMELİ 
Şantiyelerde denetim ve yönetim görevini yürüten meslektaşlarımız ‘kamu görevlisi’ statüsünde sayılmalı ve bu doğrultuda yasal düzenlemeler derhal hayata geçirilmelidir.
Meslektaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması bizzat kamu gücünün sorumluluğunda olmalıdır. Her şantiyede tam zamanlı bir şantiye şefinin bulunması, hem yapı güvenliğini artıracak hem de bu tür olumsuzlukların önüne geçilmesini sağlayacaktır. Yaşanan bu son olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını, sorumluların hukuk önünde en ağır şekilde hesap vermesini talep ediyoruz. TMMOB Gaziantep İKK olarak, saldırıya uğrayan tüm meslektaşlarımızın yanında olduğumuzun, adli süreçlerin sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
NTB Başkanlarından İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma MesajıÖnceki Haber

NTB Başkanlarından İstiklal Marşı’nın Ka...

Başkan Akdoğan tüm sorulara cevap ürettiSonraki Haber

Başkan Akdoğan tüm sorulara cevap üretti

Yorum Yazın

Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı 
Şahinbey Ampute şampiyonluğunu ilan etti
Gaziantep’te Yaz Etkinlikleri Programı için başvurular başladı…
Ölümden döndü: Otobanda feci kaza 
Gaziantep Sağlık Camiası Yasta: Genç Hemşire Medet Balkan’dan Acı Haber Geldi
Gaziantep'te tepki çeken görüntü: Küçük kızını darbedip motosikletle sürükledi
Başkan Murat Danacı MUHTARLIKLARI KAPATIN!