GTB'de 2025 yılının ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GTB'de 2025 yılının ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi
Abone ol
 Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, 2024 yılının genel bir değerlendirmesi yapılarak, yapılan çalışmalar ve yürütülen faaliyetler ele alındı. 2025 yılına yönelik stratejik hedeflerin görüşüldüğü toplantıda, yeni projeler ve GTB üyelerinin rekabet gücünü artırmaya yönelik yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Yılın ilk meclis toplantısının açılışında konuşan GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Bolu Kartalkaya’da yaşanan yangın faciasına değinerek, yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileklerinde bulundu. Konuşmasında, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ikinci yıl dönümüne girildiğini hatırlatan Tiryakioğlu, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin, sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın hafızasında derin izler bırakan bir felaket olarak tarihteki yerini aldığını söyledi.

Bu büyük yıkımın on binlerce can kaybına ve milyonlarca insanın hayatının altüst olmasına neden olduğunu kaydeden Tiryakioğlu, "Aradan geçen iki yıla rağmen, o zor günlerin acıları hâlâ yüreğimizde tazeliğini korumakta. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. Allah, ülkemize ve milletimize böylesi acılar bir daha yaşatmasın" dedi.

Suriyelilerin geri dönüş süreciyle ilgili gelişmelere de konuşmasında yer veren Tiryakioğlu, bu sürecin sadece insani bir mesele olarak değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal boyutlarıyla dikkatlice ele alınması gerektiğini ifade etti. Suriye’de başlayan yeni dönemin en sağlıklı şekilde yürütülmesi gerektiğine işaret eden Tiryakioğlu, bu süreçte ticaretin, yatırımların ve iş gücünün mutlaka gözetilmesi gerektiğini dile getirdi. Gaziantep’in Suriye ile ticarette her zaman kilit bir konumda olduğuna vurgu yapan Tiryakioğlu, son dönemde gümrük vergileriyle ilgili alınan kararların ise dış ticaret adına olumlu gelişmeler olduğunu sözlerine ekledi.
GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ise toplantıda yaptığı konuşmada, borsanın Ocak ayı faaliyetleri, Akdeniz ÜPAK ve kuraklık hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına Bolu’da bir otelde yaşanan yangın faciasında ve 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Akıncı, borsanın Ocak ayında gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Elektronik Ürün Senedi Piyasası’nın (ELÜS) 13 Ocak 2025 itibarıyla aracılı sisteme geçişinin başarıyla tamamlandığını hatırlatan Akıncı, yeni sistemin güvenli ve kesintisiz bir işlem altyapısı sunduğunu belirtti.
Akıncı, yatırımcıların GTB’nin kurucu ortakları arasında yer aldığı Akdeniz ÜPAK üzerinden hizmet almaya devam edebileceğini ve bu sürecin tarımsal ticareti daha şeffaf ve güvenli hale getirdiğini ifade etti.
Tarımda kuraklık tehlikesine de değinen Akıncı, "Kuraklık, etkisini her geçen yıl daha fazla göstermekte. Kış ortasında olunmasına rağmen yaz ayından kalma günler yaşanmakta. Özellikle son 3-4 yıldır kuraklık arttı, bu yıl ise daha yoğun hissediliyor. Kuraklık nedeniyle tarım faaliyetleri olumsuz etkileniyor. Tarımsal üretimi sürdürülebilir kılmak adına acil önlemler alınmasını gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ünverdi: Güçlüklere rağmen 2025 yılına ihracat artışıyla başladıkÖnceki Haber

Ünverdi: Güçlüklere rağmen 2025 yılına i...

Şahinbey Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı yapıldıSonraki Haber

Şahinbey Belediyesi şubat ayı meclis top...

Yorum Yazın

Sağanak TAG Otoyolunu da vurdu: zincirleme kaza 1’i ağır 5 yaralı
Gaziantep'te okullar tatil! Valilikten yeni açıklama 
Gaziantep'te 4 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Yağış Kazayı Getirdi: Gaziantep’te Zincirleme Facia
Gaziantep'te eğitime fırtına engeli: Okullar tatil edildi 
Sağanak ve Dolu Hayatı Felç Etti: Gaziantep’te Bilanço Ağır
Gaziantep'te kriz komuta merkezi teyakkuzda
Fırtına arıcıları da vurdu! Arılar telef oldu 
Gaziantep böylesini görmedi: Fırtına minareyi devirdi 
Acı bilanço: Yağış ve fırtına Gaziantepi vurdu 
Valilik uyardı: Alleben taştı, evleri su bastı!
Gaziantep’te sağanak hayatı felç etti : 10 dakikası yetti 
Kar, Sağanak, Fırtına Geliyor! Gaziantep Dahil Çok Sayıda İl Alarmda
Gaziantep-Kilis Karayolunda kaza: Araçlar hurdaya döndü
Gaziantep'te yangın! Alevler geceyi aydınlattı!
Alacak Meselesi Kanlı Bitti: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Gaziantep Ülkü Ocakları’nda Göreve Vefa ile Başlandı
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı
Gaziantep Büyükşehir’den bahar temizliği seferberliği
GSO Başkanı Adnan Ünverdi nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi