Gram altında tarihi rekor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gram altında tarihi rekor
Abone ol
Küresel piyasalarda resesyon beklentisi altına yükseliş olarak yansıdı. Altının onsu 6 ay aradan sonra bin 840 dolar seviyesini gördü. Gram altın ise tüm zamanların en yüksek seviyesi bin 125 lirayı gördü.

Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ABD, AB ve Çin'de aynı anda resesyon görülebileceği ifade edildi. Bu açıklama ile birlikte küresel piyasalardaki belirsizlik altına yükseliş olarak yansıdı. Ons altın son 6 ayın en yüksek seviyesine yükselirken, gram altın tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Altının onsu 1843 dolar seviyelerinden işlem görüyor. İç piyasada ise altın yeni yılın ilk günlerinde yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Altın onsu 1843 dolara, gram altın ise bin 100 liranın üzerine yükseldi. Kapalıçarşı'da gram altın bin 125 liradan, çeyrek altın bin 860 liradan satılıyor.

"Küresel piyasalarda belirsizlik altına yükseliş olarak yansıdı"

Altındaki yükselişe ilişkin konuşan Kapalıçarşı esnafı Ufuk Güneş, "Küresel piyasalarda resesyon beklentisi ve enerji piyasalarındaki belirsizlik ortamının altında yükselişi tetiklediğini düşünüyoruz. Küresel piyasalarda belirsizlik olduğunda altına talep artıyor. Güvenli liman olarak görülen altın fiyatları bu durumlarda artıyor" dedi.

"Altın da kar satışları başladı"

İç piyasada altının yatırım amaçlı tercih edildiğini ifade eden Güneş, "Kar satışları, altın yükseldiğinde artıyor. Şu an yavaş yavaş başladı. Altındaki artış biraz daha istikrarlı devam ederse kar satışları daha da artacaktır. Şu an gram altın bin 127 liradan, çeyrek altın bin 860 liradan, yarım 3 bin 720 liradan, tam altın da 7 bin 440 liradan işlem görüyor" diye konuştu.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nizip’e 2 Semt Sahası dahaÖnceki Haber

Nizip’e 2 Semt Sahası daha

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjdeSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde

Yorum Yazın

Gaziantep'te 5 Aralık'ta elektrik kesintisi olacak yerler
NTB’den Eğitime Modern Laboratuvar Desteği
Gaziantep'te yardım yapma vaadiyle dolandırıcılık!
Gaziantep’te korkunç olay! Henüz 20 yaşındaydı...
Gaziantep'te yeni OSB Hastanesi hizmete açıldı
Başkan Şahin, şehir yaşamına katkı sunan büyükşehir belediye başkanları arasında birinci oldu
Gaziantep, kasım ayında 837 milyon 860 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi
Başkan Ünverdi kasım ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
49 kişinin yakınları tahliyeye tepki gösterdi
Gaziantep FK, kupada tur atladı
Ressam Azmi Atilla SANKO Sanat Galerisi’nde Sergi Açacak
Yıldırım: Hedefimiz Türkiye ihracatından %4 pay almak
Proje Ulaşımda Bölgeye Yeni Nefes Olacak
Gaziantep Büyükşehir’in Yeni Konut Müjdesi’nin Şartları Belli Oldu
Güneydoğu Anadolu Kasım Ayını 998,7 Milyon Dolarlık İhracatla Tamamladı
Gençler, Nizip Belediyesi Bilim Merkezi’nde sınavlara hazırlanıyor
Eşi eleman bulamayınca kentin tek kadın çaycısı oldu
Yılmaz’dan Ankara önemli temaslar
Arabanlı çiftçilere, 2026 Yılı ÇKS Başvuruları uyarısı
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Yapay Zeka Zirvesi gerçekleştirildi