Gökler gazi şehirlilerin yaptığı İHA’larla donatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gökler gazi şehirlilerin yaptığı İHA’larla donatıldı
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Teknogaraj Akademisi tarafından Cumhuriyetin 100’üncü Yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen İnsansız Hava Araçları Yarışması ile gökyüzü yapılan İHA’larla doldu.

Türkiye’de ilk defa 10 yaş ve üzeri yaş grubuna yönelik düzenlenen yarışma öncesinde Teknogaraj Akademisi tarafından İnsansız Hava Araçları ve Uzaktan Kumanda Eğitimleri verildi. Eğitimlerde yapılan değerlendirmeler sonucunda oluşan 10 takım 28 Ekim Cumartesi Günü hazırlıklarını tamamlayarak Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi'nde bulunan İHA Pisti'nde yarıştı.

İnsansız hava araçlarına ilgi gösteren 10 yaşından 35 yaşına kadar geniş bir yaş grubundan katılımcılar arasında Kenan Erkin Ekici, Mehmet Efe Günaydın ve Muhammed Harun Kaya’dan oluşan Hürkuş Takımı 1’inci oldu. Yarışma sonuçlarına göre Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yarışan bütün takım üyelerine bisiklet, ilk 3’e giren takımlara teknik gezi ve 1’inci olan takıma İHA seti edildi. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Teknogaraj, gelecekte bu tür yarışmaları geleneksel hale getirerek gençleri yerli ve milli otonom araç teknolojileri geliştirmeye teşvik etmeyi ve desteklemeyi amaçlıyor. Teknogaraj ayrıca eğitim, mentorluk ve malzeme desteği sağladığı takımların ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak bu alanda deneyim ve bilgi sahibi olma hedefliyor.

FARKLI ŞEHİRLERDEN YARIŞMAYA KATILIM SAĞLANDI

Manisa’dan gelen Yusuf Ziya Kezgin, daha öncesinde evde uçak yapmaya çalıştığını aktararak, “Çoğu uçağım başarısızdı. TEKNOFEST’te tanıştığım Sefa Hocam sayesinde ne yapmam gerektiğini tam öğrendim ve kendimi geliştirmek için burada uçak geliştiriyorum. Buraya da hocamın desteği ile geldim. Teknogaraj ortamını çok güzel buldum. İHA Severler için bu ortamı çok ideal ve uygun buldum. Sadece Gaziantep’te değil bütün illerde ve yaşadığım Manisa’da da olmasını istiyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Panorama Müzesi’ne 29 Ekim’de 15 bin ziyaretçiÖnceki Haber

Panorama Müzesi’ne 29 Ekim’de 15 bin ziy...

Gaziantep'te traktör kazası: 1 ölü 2 ağır yaralı  Sonraki Haber

Gaziantep'te traktör kazası: 1 ölü 2 ağı...

Yorum Yazın

Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi
SANKO Okulları TÜBİTAK Finallerinde Türkiye Birinciliği Kazandı
Şahin'den konservatuvar öğrencisine umut olan protez
Hububatı ‘süper hücre' vurdu
Şehitkamil Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Ekmek Fiyatları Yükseldi: Zam Sofraya Yansıdı
Valilik uyardı! Gaziantep'te akşama kadar yağış var 
Şahinbey Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Dolu, Sel ve Hortum Etkili Oldu: Antepfıstığı Bahçelerinde Ağır Tahribat
Gaziantep’i Yasa Boğan Kayıp: Ragıp Güzelbey Vefat Etti
Gaziantep'te Korkunç Çarpışma: Servis Aracı Şarampole Devrildi, Yaralılar Hastanelere Kaldırıldı
Tahmazoğlu kurbanlık fiyatlarını açıkladı