GİBTÜ’den Azerbaycan çıkarması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GİBTÜ’den Azerbaycan çıkarması
Abone ol
Uluslararası alanda önemli başarılara imza atan Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ)  dünya sıralamasında öne çıkmaya devam ederken uluslararası üniversiteler ile de iş birliklerini güçlendirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir ve beraberindeki heyet Azerbaycan’ın önde gelen eğitim kurumlarıyla ilişkileri derinleştirmek ve yeni iş birlikleri oluşturmak amacıyla ziyaretler gerçekleştirdi.

Üniversitenin tanınır ve görünürlüğünü artırmak, dünya üniversiteleri ile yakın ilişkiler kurmak ve akademik alanda bilimsel köprüler inşa etmek amacıyla gerçekleştirdiği uluslararası ziyaretlerine devam eden GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, son olarak Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de çeşitli eğitim kurumlarına ziyaretler ederek yeni iş birliklerine imza attı.

GİBTÜ ULUSLARARASI İŞ BİRLİKLERİNE YENİLERİNİ EKLEDİ

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir ve Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Şimşek, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de çeşitli eğitim kurumlarına yönelik tanıtım ve iş birliği ziyaretleri gerçekleştirdi.  Ziyaretler kapsamında Azerbaycan Tıp Üniversitesi (ATU), Azerbaycan İlahiyat Enstitüsü, Bakü Türk Anadolu Lisesi Ahmetli Kampüsü, Diyanet Vakfı Türk Lisesi, Türk Dünyası Bakü Atatürk Lisesi ve Türkiye Maarif Vakfı Azerbaycan Okulları Gençlik Kampüsü’nde temaslarda bulunuldu. Görüşmelerde, üniversite–lise iş birlikleri, öğrenci yönlendirme süreçleri ve ortak akademik çalışmalar ele alındı.

GİBTÜ’DEN ULUSLARARASI AKADEMİK İŞ BİRLİĞİ ADIMI

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) ile Azerbaycan’ın köklü yükseköğretim kurumlarından Azerbaycan Tıp Üniversitesi (ATU) ve Azerbaycan’da din eğitimi verme yetkisine sahip resmî yükseköğretim kurumu Azerbaycan İlahiyat Enstitüsü ile arasında önemli bir iş birliği anlaşması imzalandı. İmzalanan protokol ile iki üniversite arasında bilimsel ve akademik ilişkilerin güçlendirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi, akademik tecrübe paylaşımı ve uluslararası iş birliklerinin artırılması hedefleniyor. İmza töreninde konuşan GİBTÜ Rektörü Prof. Şehmus Demir, GİBTÜ’nün Türkiye'nin en yeni ve en ileri görüşlü devlet üniversitelerinden biri olduğunu belirtti. Üniversitenin temel amacının İslam kültürel mirası ile modern teknolojinin sentezi olduğunu ifade eden Rektör Demir, imzalanan anlaşmanın iki yükseköğretim kurumu arasındaki bilimsel ve eğitimsel ilişkileri daha da güçlendireceğini belirtti.

HEYET LİSE ÖĞRENCİLERİYLE DE BİR ARAYA GELDİ

Bakü Türk Anadolu Lisesi Ahmetli Kampüsü, Diyanet Vakfı Türk Lisesi, Türk Dünyası Bakü Atatürk Lisesi ve Türkiye Maarif Vakfı Azerbaycan Okulları Gençlik Kampüsü’nde temaslarda bulunan GİBTÜ heyeti lise öğrencileriyle bir araya gelerek üniversite hakkında bilgi verdiler.  Program çerçevesinde son sınıf öğrencilerine hitap eden Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin akademik yapısı, fakülteleri, eğitim olanakları ve kampüs yaşamı hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı. Ziyaretlerin sonunda öğrencilere üniversiteyi tanıtan bilgilendirici kataloglar dağıtılarak, GİBTÜ’nün sunduğu akademik ve sosyal imkânlar hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.

“İKİ DEVLET, TEK MİLLET” VURGUSU

Ziyaretlerinin ardından değerlendirmelerde bulunan Rektör Şehmus Demir,  Azerbaycan’da gördüğü yakın ilgi ve misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu ziyaret, Üniversitemizin uluslararası açılımı için atılmış çok değerli bir adımdır. Azerbaycan’da gördüğümüz dostane yaklaşım, iki milletin sarsılmaz bağlarını bir kez daha ortaya koydu. Görüşmelerle yeni projelerin, bilimsel iş birliklerinin ve akademik değişimlerin temellerini attık.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Güçyetmez’den Tarihi Çağrı!Önceki Haber

Güçyetmez’den Tarihi Çağrı!

Nizip Belediyesi kar yağışına karşı teyakkuzdaSonraki Haber

Nizip Belediyesi kar yağışına karşı teya...

Yorum Yazın

Sevgi Kaymakçı son yolculuğuna uğurlandı
Uluslararası Suriye ve Türk İş Adamları Derneği (SAİB) İlk Genel Kurulunu Gerçekleştirdi
Korkunç cinayet: Eşini öldürüp toprağa gömdü
Nizip Belediyesi kar yağışına karşı teyakkuzda
GİBTÜ’den Azerbaycan çıkarması
Güçyetmez’den Tarihi Çağrı!
Ak Parti Genel Sekreteri Eyüp Kadir İnan Gaziantepli Sanayicilerin Sorunlarını Dinledi
Melih Meriç’ten Bilfen Gaziantep’in Kapanma Kararına Sert Tepki
3 yıldır kırmızı bültenle aranan müteahhitten şok savunma
Gaziantep Büyükşehir, kar yağışına karşı tam kadro sahada
Burak Yılmaz’ın radarına girdiler
Gaziantep FK karara itiraz edecek!
Trabzonspor Kozlowski’yi istiyor
Gaziantep'te kaçak kazı yapan 2 şahıs suçüstü yakalandı: 15 adet tarihi sikke ele geçirildi
Nizip İlçesi Beyaza Büründü, Kar Yağışı Vatandaşları Sevindirdi
GAÜN Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı’na Eğitimde Mükemmellik Sertifikası 
Gaziantep güne beyaz örtü ile uyandı
Gaziantep’te taşımalı eğitime 1 günlük ara verildi!
DEAŞ terör örgütüne operasyonda polise ateş açıldı!
Potada şov yaptık 84-58