GİBTÜ öğrencisi Abdurrahman Deyri gönülleri fethetti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GİBTÜ öğrencisi Abdurrahman Deyri gönülleri fethetti
Abone ol
 Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğrencisi Abdurrahman Deyri, Üniversiteler Arası Erkekler Hafızlık Yarışması’nın Türkiye Finali’nde ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Finalde, öğrenciler, Kur'an-ı Kerim'den çeşitli bölümleri okuyarak ve anlamlarını aktararak jüri üyelerini etkilemeye çalıştı. Yarışma, öğrencilerin hem akademik hem de dini bilgi birikimlerini gösterme fırsatı sundu.


Üniversiteler Arası Erkekler Hafızlık Yarışması’nın Türkiye Finali, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi. Yarışmaya, Türkiye genelinden altı farklı bölgeyi temsilen öğrenciler katıldı. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğrencisi Abdurrahman Deyri yarışmada GİBTÜ’yü temsil eden Hafız Abdurrahman Deyri, üstün performans sergileyerek Türkiye ikincisi oldu.


Seçkin jüri heyeti yarışmayı değerlendirdi
Jüri üyeliklerini Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öğe, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Koç, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydın Kudat ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Düzenli üstlendi.
Programa, yarışmacıların aileleriyle birlikte Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Etkinlik, manevi atmosferiyle dikkat çekti.
GİBTÜ öğrencisi Abdurrahman Deyri ikinci oldu
Yarışmanın birinciliğini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Muhammed Yasir Akbulut elde etti. İkinci sırada Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinden Abdurrahman Deyri yer alırken, üçüncülüğü ise Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Ahmet Esentürk kazandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kubba’dan Hemşireler Haftası mesajıÖnceki Haber

Kubba’dan Hemşireler Haftası mesajı

Galatarasay ve Trabzonspor taraftarları Gaziantep’e hayran kaldıSonraki Haber

Galatarasay ve Trabzonspor taraftarları...

Yorum Yazın

Otobanda zincirleme kaza Yaralılar var!
Başkan Yılmaz’dan sessizlik çağrısı
Gaziantep Uğurova sineklerden muzdarip
Gaziantep’te araç takla attı! Yaralılar var
Milletvekili Bozgeyik'ten Gaziantep FK'ya destek çağrısı
Gaziantep’te virajı alamayan karpuz yüklü kamyonet yan yattı
Yeniden Refahlı meclis üyesi Atilla Sarıkaya, piknik alanını temizletti
HKÜ kuruluşunun 17. yılında bin 657 öğrencisini mezun etmenin gururunu yaşadı
Gaziantep'te feci kazada hayatını kaybeden sayısı 6'ya yükseldi
"Son Kalemiz Aile" programı MÜSİAD Gaziantep’te yoğun katılımla gerçekleştirildi
Karakuş’a Milli Görev
Gaziantep Büyükşehir, LGS sınavı günü toplu taşımaları ücretsiz yaptı
GTB Başkanı Akıncı, sektörel talepleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a sundu
Mesleki Eğitimi Teşvik Eden Şenlik
Gaziantep’te Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Kızılay’ın 157. Yılı Nizip’te Anlamlı Bir Ziyaretle Kutlandı
Gaziantep'te 14 Haziran da elektrik kesintisi olacak yerler
OSB’nin projelerine tam destek!
GSO Başkanı Ünverdi İş Dünyasının Taleplerini Cevdet Yılmaz’a Sundu
Gaziantep’te trafik kazası! 8 kişi yaralandı