GİBTÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfağı Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GİBTÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfağı Açıldı
Abone ol
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesindeki Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü için, öğrencilerin eğitimine destek olacak donanımlı bir uygulama mutfağı tasarlanıp hizmete açıldı.

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Gaziantep ve çevresinin gastronomi ve mutfak sanatları alanında en yetkin akademik kadrosuna sahip olduğumuzu gururla belirtmek isterim. Bu uygulama mutfağını, akademik bilgi birikimimizi pratiğe dökme ve öğrencilerimizin eğitim ve becerilerini en üst seviyeye çıkarma amacıyla açtık. Mutfağımız, öğrencilerimize, öğretim üyelerimize ve Gaziantep halkına hayırlı olsun.” dedi.

Açılışın ardından, Dr. Öğretim Üyesi Erol Taşkın'ın rehberliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel yemekler sunuldu.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağı, zengin donanımıyla GİBTÜ'de eğitim gören yüzlerce öğrencinin yetişmesine katkı sağlayacak. Gaziantep'in gastronomi şehri kimliğine yeni bir soluk getirecek olan bu girişim, şehre ve halkına önemli bir katma değer sağlayacak.

Mutfak, her öğrencinin bireysel olarak pratik yapabilmesi için 40 göz ocak, 10 çalışma tezgahı, 2 hareketli mermer tezgah ve 5 fırın ile donatıldı.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümündeki öğrenciler teorik ve kavramsal bilgilerin yanı sıra estetik ve lezzetli yemek yapmanın inceliklerini de öğrenecek.

UNESCO tarafından yaratıcı şehirler ağına ülkemizin ilk katılan şehri olan Gaziantep’in zengin yemek çeşitliliği ve kültürel geçmişini her yıl onlarca profesyonel şef ve gastronomi uzmanı yetiştirerek büyütmeyi ve tanıtmayı amaçlıyor. 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vehbi Dinçerler Fen Lisesi birinci olduÖnceki Haber

Vehbi Dinçerler Fen Lisesi birinci oldu

Uzm. Dr. Çınkır: Doktor kontrolünde oruç tutmak mümkünSonraki Haber

Uzm. Dr. Çınkır: Doktor kontrolünde oruç...

Yorum Yazın

Gaziantep-Kilis Karayolunda kaza: Araçlar hurdaya döndü
Gaziantep'te yangın! Alevler geceyi aydınlattı!
Alacak Meselesi Kanlı Bitti: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Gaziantep Ülkü Ocakları’nda Göreve Vefa ile Başlandı
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı
Gaziantep Büyükşehir’den bahar temizliği seferberliği
GSO Başkanı Adnan Ünverdi nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
Gaziantep'te 3 milyon TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi
Gaziantep'te 3 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantepliler Dikkat! Meteoroloji uyardı! Sağanak Geliyor!
Nisan Ayında Güneydoğu’dan 1.1 milyar Dolarlık İhracat
Gaziantep Bereketle Buluştu: Yağışlar Katlandı
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İşadamı-Siyasetçi Mehmet Pamuk kitap yazdı 
 Dolu yağışı Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi
Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!
Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti!
Gaziantep'te 2 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te yağış hayatı felç etti 
Gaziantepli futbolcu Beşiktaş kadrosunda
Prof. Dr. İrfan Koca: "Tetkik değil, hasta tedavi edilmelidir"