Gaziantep'te yaz spor okullarına bir haftada 16 bin kişi katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep'te yaz spor okullarına bir haftada 16 bin kişi katıldı
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin bir hafta önce başlayan yaz spor okullarına katılan çocuk ve gençlerin sayısı 16 bin 687'ye ulaştı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 farklı tesiste, 11 farklı branşta gerçekleştirilen sportif eğitimler, çocuk ve gençlerden büyük ilgi görüyor. Yüzme havuzlarında 11 bin 207, spor salonlarında 4 bin 347, futbol sahalarında ise 1 bin 133 kişi spor yapıyor.
2023-2024 eğitim öğretim yılının tamamlanmasının ardından yaz tatiline giren on binlerce öğrenci, basketbol, jimnastik, futbol, olimpik okçuluk, karate, tenis, masa tenisi, floor curling, tekvando, voleybol ve yüzme gibi branşlarda uzman antrenörler eşliğinde çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu etkinliklerde, geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek amacıyla sporculara performans testleri, teorik eğitimler ve teknik-taktik antrenmanlar sunuluyor. 1-27 Temmuz 2024 ve 29 Temmuz-24 Ağustos tarihleri arasında iki farklı dönem halinde gerçekleştirilecek faaliyetlerde sporcu öğrenciler, yaz spor oyunları kapsamında düzenlenecek müsabaka ve şenliklerde yeteneklerini sergileme fırsatı bulacak.

“Çocuklar ve gençler verilen eğitimlerden memnun”
Futbol branşında Hasan Celal Güzel Futbol Sahası'nda eğitim alan 14 yaşındaki Cemal Yılmaz, 5 yıldır aktif bir şekilde futbol oynadığını belirterek, "Futbol maçlarında genellikle orta sahada oynuyorum. Antrenörlerimiz bizlerle birebir ilgileniyor ve performanslarımızı çeşitli antrenmanlarla daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne böylesine iyi bir sahada bize bu eğitimi sunduğu için teşekkür ederim" dedi.
Büyükşehir'in yüzme kurslarından faydalanan Muhammet Batın, verilen eğitimlerden çok memnun olduğunu dile getirerek, "Büyükşehrin sunduğu bu okulda yüzme eğitimi veriliyor. Kendimizi test edebileceğimiz havuzda diğer arkadaşlarımızla yarışlar yapıyoruz. Hedefim, yüzme alanında ileride milli formayı giymek" şeklinde konuştu.
Zübeyir Hamza Astekin ise 3 yaşından beri büyükşehrin yüzme kurslarından faydalandığını aktararak, "5 yıldır yüzme alanında bu eğitimler sayesinde kendimi geliştirdim. Yüzmeyi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin bize sunduğu eğitimler sayesinde öğrendim" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çimko, güneş enerjisi üretiminde sektör lideriÖnceki Haber

Çimko, güneş enerjisi üretiminde sektör...

Gaziantep'te sıcak hava yemeniye ilgiyi arttırdıSonraki Haber

Gaziantep'te sıcak hava yemeniye ilgiyi...

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor