
Gaziantep'te meydana gelen zincirleme trafik kazasında 2 kişi yaşamını yitirdi, ikisi ağır, 11 kişi de yaralandı.
Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolunun 10. kilometresinde meydana gelen kazada, sis nedeniyle görüş mesafesini kaybeden 79 AAF 544 plakalı TIR makas atarak yolu kapattı. TIR sürücüsü İbrahim Acembaba aracından çıkıp diğer sürücüleri uyardığı sırada kendisine bir araç çarptı. Bu sırada Gaziantep'ten Nizip ve Suruç Devlet Hastanesi'ndeki görev yerlerine giderken kazayı görüp araçlarından inerek yaralılara müdahale eden 3 doktor ve 1 hemşireye de başka bir araç çarptı.

Kazada TIR sürücüsü İbrahim Acembaba (49) ile otomobil sürücüsü Ali İhsan Akdağ (56) olay yerinde yaşamlarını yitirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

VALİ AÇIKLADI
Gaziantep Valisi Kemal Çeber de İl Jandarma Komutanı ve İl Sağlık Müdürü ile birlikte Nizip Devlet Hastanesi'ne giderek yaralılar hakkında bilgi aldı. Hastanede açıklamada bulunan Vali Çeber, kazada ilk olarak Şanlıurfa yönünden gelen TIR'ın makas attığını, ardından toplam 9 aracın kazaya karıştığını söyledi. Vali Çeber, yaralıların Nizip ve Gaziantep'teki 6 hastanede tedavi altına alındığını belirtti.

SAĞLIKÇILAR TEDAVİ ALTINDA
Kazada, Suruç Devlet Hastanesi'nde görev yapan Dr. Nabi Bayramoğlu, Nizip Devlet Hastanesi Acil Uzmanı Serdar Beden, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Pınar Güneş ve ismi öğrenilemeyen bir hemşire ile Ali Burak Osma, Beyza Osma, Alya Osma, Asel Osma, Nuri Güner, Kerim Gümüştekin, Halil İbrahim Sevigen ve Hüsniye Selvi yaralandı.
Kaynak:Haber Merkezi































Yorum Yazın