Gaziantep’te Ramazan sokakları kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep’te Ramazan sokakları kuruldu
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının ruhunun yaşaması ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların üzerindeki depremin etkilerinin azalması için şehir merkezi, Nurdağı ve İslahiye’de Ramazan Sokakları kurdu.

Ramazan Ayı’nın maneviyatını, etkinliklerle tekrar canlandırılması, çocukların depremin etkilerinden kurtulması için yapılan çalışmada şehir merkezinde Masal Park seçilirken İslahiye ve Nurdağı’nda çadırlarla meydanlar oluşturuldu.

 Şehir merkezinde bulunan Ramazan Sokağı’nda, Orhan Karaağaç’ın sunuculuğunu üstlendiği her gün farklı bir katılımcıyla söyleşilerin olacağı Bir Başka Ramazana Programı, Karagöz – Hacivat Gösterileri, tiyatro ve sinema gösterileri ve çocuklara yönelik farklı çalışmalar yer alıyor.

 Nurdağı ve İslahiye’de ise Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi, çocuk kütüphaneleri, Çocuk Sanat Merkezi ve Engelsiz Yaşam Merkezi’nin oluşturduğu el işi atölyeleri, spor ve oyun alanları, elma şekeri, patlamış mısır ile macun ikramlarının olduğu alanlar bulunuyor. Öte yandan Karagöz ve Hacivat, meddah gösterilerinin olduğu çadırlarda çocuklar eski Ramazan geleneklerini yaşıyor.

 ŞAHİN: ÇOCUKLARIN REHABİLİTASYONU İÇİN ÇOCUKLUĞUMUZUN RAMAZANLARINI CANLANDIRIYORUZ

 Nurdağı’nda kurulan Ramazan Sokağı ziyareti sonrası konu hakkında açıklamada bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nurdağı ve İslahiye’de çalışmaların 1 ay süreceğini aktararak şunları söyledi:

 “Bütün çalışma arkadaşlarımızla bugün kültür, sanat, çocukların rehabilitasyonu için çocukluğumuzun ramazanlarını canlandırıyoruz. Hacivat – Karagöz, Meddah Oyunları, elmalı şekerler gibi hepsini bulacakları bir meydan oluşturduk burada. Çocuklarımızda mutluluk, ailelerimizde ise hüzünle birlikte bir iyileşme dönemi var. Masal Park’ta büyük bir meydan kurduk. Her gün farklı bir hocamız geliyor, söyleşiler yapıyor. Günün anlamına uygun mesajlar veriliyor, dualar yapılıyor. Burada da sahur programları düzenleniyor ve bu çalışma ulusal bir televizyonda canlı yayınlanıyor. Buradaki enerji, sinerji, ruhu iyileştirme gücü bütün ulusala ve dünyaya yayılıyor. İyiliğin ve merhametin kazanacağı yeni bir dünyayı hep beraber inşa edeceğiz. Büyük bir memnuniyet var. Halkımız huzurlu ve mutluysa bizde mutluyuz. Çünkü biz onlarla kader birliği yaptık.”

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
362 Gazete İçin Uyum Süresi Sona EriyorÖnceki Haber

362 Gazete İçin Uyum Süresi Sona Eriyor

Oğuzeli Biyogaz Enerji Santrali’ne jüri teşvik ödülüSonraki Haber

Oğuzeli Biyogaz Enerji Santrali’ne jüri...

Yorum Yazın

Özgür Özel Nurdağı'nda depremzedelerle bir araya geldi
Zor Virajda Büyük Kayıp! Merinos 3-0 Mağlup
Gaziantep FK’da Sorescu’ya Cerrahi Müdahale
Gaziantep'te 3 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GAİB 2026 Yılının İlk İhracat Verilerini Açıkladı
Volkan Group Hokeyde Türkiye Şampiyonluğuna Yürüyor
Ünverdi: "Ocak ayında Gaziantep'ten 781 milyon 987 bin dolarlık ihracat yapıldı"
Başkan Umut Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
Oto Hurdacılar, Dökümcüler ve Kasacılar Odası seçime gitti
Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı
NTO Başkanı Özyurt, Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na Katıldı
Gaziantep’te Esnafa Tabela Dayatması