Gaziantep’te kontrollü yıkım çalışmaları sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep’te kontrollü yıkım çalışmaları sürüyor
Abone ol
Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremin ardından Gaziantep’te ağır hasar gören binaların yıkım çalışması sürüyor.

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerince yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda ağır hasarlı olarak tespit edilen ve acil yıkım kararı verilen binalardayıkım çalışmaları yürütülüyor. Gaziantep’te trafiğin en işlek olduğu caddelerden olan Fevzi Çakmak Bulvarında depremde ağır hasar alan 2 binanın yıkımı, alınan geniş güvenlik tedbirleri arasında gerçekleştirildi.

“Şehir içinde yıkım ortalama 4 ay sürecek”
Şehir genelinde yıkımların başladığını ve ortalama 4 ay gibi bir süre içerisinde bitireceklerini belirten yıkım sorumlusu Bozbeyli Eşme, “Yaklaşık 10 gündür buradayız ve 20 günlük bir çalışmamız mevcut. Şu anda normal ve sorunsuz gidiyor. Vatandaşlara zarar vermeden, etraftaki binalara zarar vermeden devam ediyoruz. Şu an çok şükür bir sıkıntımız yok. 2. Bina yıkımını yapıyoruz, yaklaşık 20 binaya yakın şehir içinde yıkımımız olacak ve ortalama 3-4 ay sürer” dedi.

“Riskli alanda geniş güvenlik önlemi ile yıkım devam ediyor”
İşlek cadde de yıkımı devam eden binalarda ince çalışmalar ile bina yıkımını tamamlayacaklarını ve enkaz yığınlarını güvenli şekilde kaldırdıklarını belirten Eşme, “Şu anda Gaziantep’in en işlek caddelerinden bir tanesi Fevzi Çakmak Bulvarı burası, trafik yönünden çok yoğun ve işlek olan bir yer. Trafiğin önlemini aldık, trafik sorunumuzu hallettik trafikteki araçlara ve insanlara zarar vermeden ince bir çalışma ile yıkıyoruz. Yıkım sonucu çıkan enkaz yığınlarını ise hafriyat araçları ile toplayarak atık alanına götürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz”
Yıkım alanında çok sayıda personel ile vatandaşların güven içerisinde yaşamaları için ellerinden geleni yaptıklarını ve ses için halkın anlayış göstermesini rica eden Eşme, “Şu anda sahamızda 15 personel, 5 kamyon,4 adet iş makinası şu anda burada faaliyet gösteriyor. Vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. İster istemez ses ve gürültü sıkıntısı oluyor onu da birkaç gün içerisinde çözeceğiz. Halkımıza elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz. İnşallah bizi anlayışla karşılarlar” diye konuştu.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Park halindeki araçtan hırsızlık yapan şahıs tutuklandıÖnceki Haber

Park halindeki araçtan hırsızlık yapan ş...

Deprem bölgesinde üretilen karavanlara yoğun ilgiSonraki Haber

Deprem bölgesinde üretilen karavanlara y...

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor