Gaziantep’te Hidrojen Otobüs dönemi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
 Gaziantep’te Hidrojen Otobüs dönemi
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Hidrojen Otobüs Lansmanı İstasyon meydanında yapıldı.

Lansmana Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Karsan CEO’su Okan Bas, Gaziantep Şoförler Odası Başkanı Ünal Akdogan ve vatandaşlar katıldı.

“Akıllı ulaşım konusunda her türlü desteği vereceğiz”
Hidrojenli Otobüs Lansmanında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Küçük sanayiyi Organizeye bağlayan ve 16 istasyondan oluşan Gaziray’ın önünde hidrojenli araba tanıtımı yapıyoruz. Hayaldi gerçek oldu. Hepimiz zamanın ve mekanın şahitleriyiz. Hava çok sıcak, küresel ısınma hat safhada ve iklim değişikliği dünyanın en büyük gündemi. Dolayısıyla Paris anlaşması imzalandı ve meclisimizden geçti. Biz hidrojenli otobüsü ilk söylediğimizde kimse inanmadı. Biz inandık. Hidrojenli otobüslerimizi Avrupa ülkelerindeki kardeş şehirlerimizde yerinde inceledik ve bizde yapmaya karar verdik. Hidrojenli otobüsler 500 kilometre gidebildiği gibi egzozundan su buharı çıkıyor. Bu ise havanın kirlenmemesine, temiz ulaşım, yeşil ulaşım anlamına geliyor. Yerli ve milli diyerek çıktığımız bu yolda Türkiye yüzyılında bu özgüvenle bu şehri yeşil şehir, akıllı şehir ve yeşil ulaşım, akıllı ulaşım konusunda her türlü desteği vereceğiz. Karsan ailesine bu hayalimizi gerçekleştirmemize yardımcı oldukları ve yanımızda oldukları için teşekkür ediyor, hidrojenli otobüsümüzün halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“İlk defa Gaziantep’te görücüye çıkarıyoruz”
Gaziantep’in yeşil dönüşümde öncülük ettiğini söyleyen Karsan CEO’su Okan Bas, “Gaziantep, ülkemizin en önde giden ve özellikle yeşil dönüşümde öncülük yapan bir şehir. Başkan Fatma Şahin’in öncülüğünde bu lansmanı yapıyoruz. İlk hidrojen yakıtlı otobüsü ilk defa Gaziantep’te görücüye çıkarıyoruz ve ilk defa sizlerle buluşturuyoruz. Bu lansman bizim için gurur verici bir durum” diye konuştu.
Lansman sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hidrojen Otobüs CEO’su Okan Bas ve vatandaşlar Hidrojenli Otobüs turu yaptı.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürüne silahlı saldırıÖnceki Haber

Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürün...

Zeydan Karalar'ın özel kalem müdürü hayatını kaybettiSonraki Haber

Zeydan Karalar'ın özel kalem müdürü haya...

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor