Gaziantep’in Kurtuluşunun 103. Yıl Dönümü Hamburg’da Coşkuyla Kutlandı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep’in Kurtuluşunun 103. Yıl Dönümü Hamburg’da Coşkuyla Kutlandı!
Abone ol
Hamburg'da yaklaşık iki yıl önce kurulan "Kuzey Almanya Gaziantepliler Dayanışma ve Kültür Derneği", Bergedorf semtindeki Flamingo Salonu’nda düzenlediği "Dayanışma ve Kültür Şenliği" ile Gaziantep kültürünü Hamburg’a taşıdı. Etkinlikte, Gaziantep'in Fransız işgalden kurtuluşunun 103. yıl dönümü davul, zurna ve halaylarla kutlandı.

GAZİANTEP KÜLTÜRÜ HAMBURG’A TAŞINDI
Coşku ve heyecanın yüksek düzeyde yaşandığı etkinliğe, Hamburg Eyalet Meclisi SPD Milletvekilleri Ali Şimşek, Güngör Yılmaz, SPD Eyalet Meclisi milletvekili adayı Oktay Özdemir, Hamburg T.C Konsolosluğu Egitim Ateşesi Lütfü Dede, TGH başkanı Murat Kaplan, TGH yönetim kurulu üyesi Şenay Aydın, Hamburg Beşiktaşlılar Birliği başkanı Ertaş Akçelik, Hamburg Sivaslılar ve Sivasspor Taraftarlar Derneği başkanı Ruhi Özer, başkan yardımcısı Salim Yıldız, Hamburg Trabzonlular derneği eski başkanı İlhan Yılmaz, yönetim kurulu üyesi Fatih Aksoy, Kuzey Almanya Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Müşerref Üstüner, Dr. Mehmet Kırkgöz, iş insanları Hasan Renkliçay, Şuayip Karakuş, Ali Karakuş, Ercan Uzunpınar, Mehmet Kıllı, Nahsen Taş, Hasan Duyar, Çetin Gül, Sümbül Tarakçılar ve Orhan Uğur olmak üzere, çok sayıda vatandaş katılarak, Gaziantep kültürünü Hamburg’da yaşattılar.


“ŞEHİTLERİMİZİ VE GAZİLERİMİZİ RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ”
Dernek Başkanı Vahap Döner, açılış konuşmasında etkinliğe katılan ve destek veren herkese teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi:“Amacımız, kendi kültürel değerlerimizi yurt dışında da yaşatarak birlik ve beraberliğimizi pekıştirmek. Bugün burada 25 Aralık 1921 anısına toplandık. Gaziantep’in işgalden kurtuluşunun 103. yıl dönümü olması dolayısıyla, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklarda efsanevi bir direnişe imza atan Antep halkının öyküsü, tüm yurdu etkiledi ve TBMM tarafından 8 Şubat 1921 tarihinde ‘Gazilik’ unvanı ile onurlandırıldı. Bu vesileyle, bu şanlı direnişte hayatını kaybeden 6.317 vatan evladımızı ve yaklaşık 7.000 gazimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”


EĞİTİM ATAŞESİ LÜTFÜ DEDE’DEN TEŞEKKÜR

Hamburg T.C. Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Lütfü Dede, etkinlikte yaptığı konuşmada davet dolayısıyla dernek yöneticilerine teşekkür ederek şunları söyledi:“Bizler, Eğitim Ataşeliği olarak, Türkçenin ve Türk kültürünün yaşatıldığı her yerde var olmaktan mutluluk duyuyoruz. Eğitimin ve Türkçemizin her şartta yaşatılması çok önemli. Derneğinizin nice başarılı işlere imza atmasını diliyorum ve bu organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ediyorum.”
Lütfü Dede, konuşmasının ardından dernek yönetim kurulu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.


GAZİANTEP LEZZETLERİ HAMBURG’A TAŞINDI

Etkinlikte, Gaziantep mutfağının özgün tatları misafirlere sunuldu. İçli köfte, çiğ köfte ve baklava gibi yöresel yiyecekler büyük beğeni topladı.


SANAT VE COŞKU DOLU SAHNE PROGRAMI
Hamburg'un tanınmış iş insanı ve çıtır Lahmacun Sahibi Hasan Duymaz, misafir sanatçı olarak sahne aldı. Gaziantep’in kurtuluşunun simgelerinden biri olan “Karayılan” türküsünü duygu yüklü sesiyle yorumlayan Duymaz, yoğun alkışlarla karşılandı.
Etkinlik boyunca Deniz Ilgan ve ekibi, Onur Sunguray, Mannheim’den gelen Gaziantep Davul-Zurna Ekibi ve finalde sahne alan Mehmet Bakıray, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Folklorik oyun havalarına eşlik eden misafirler, sahne performansları ile adeta mest oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep inşaat sektörü gelişiyorÖnceki Haber

Gaziantep inşaat sektörü gelişiyor

Gaziantep’te korkunç olay! Silah sesini duyan koştuSonraki Haber

Gaziantep’te korkunç olay! Silah sesini...

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor