
Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, Gaziantep hafta sonuyla birlikte Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına girecek. Sıcaklıklar 40 dereceye dayanacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Gaziantep için yeni sıcak hava dalgası uyarısında bulundu. Hafta sonundan itibaren kentte Afrika üzerinden gelen kavurucu sıcaklıklar etkili olacak.
Tahminlere göre sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkacağı, gece saatlerinde ise 25 derecenin altına düşmeyeceği bildirildi. Bu durumun Gazianteplilere bunaltıcı bir hafta yaşatacağı kaydedildi. Sıcak hava dalgası nedeniyle Gaziantepliler bunaltıcı bir hafta geçirecek.
Yetkililer, özellikle öğle saatlerinde güneş altında uzun süre kalınmaması gerektiğini belirterek; bol sıvı tüketilmesi, açık renkli giysilerin tercih edilmesi ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sıcak saatlerde dışarı çıkmaması yönünde uyarılarda bulundu.
Kaynak:Haber Merkezi
































Yorum Yazın