Gaziantep zabıtasından baca denetimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep zabıtasından baca denetimi
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri kentin havasını korumak amacıyla Mahrukatçılar Sitesi’nde odun ve kömür ticareti yapan esnafı denetlerken şehir genelinde de işletmelerin baca kontrollerini yapıyor.

Ekipler denetimler kapsamında 2022 yılında yönetmeliklere uymayan 95 işletmeye toplamda 514 bin 355 Türk Lirası para cezası uyguladı.

İklim Master Planı kapsamında şehirde halk sağlığının korunması ve bozulmaması için çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, ısınma için kullanılan kömür ve odunun belirlenen şartlara uyup, uymadığının kontrol ederek, şartlara uygun olmayan kömürlerin satışını engellemek amacıyla gelen ihbarlarla planlı ve ani olarak 2022 yılı içerisinde, kaçak kömür ticareti yapan 30 işletmeye işlem uyguladı.

 Zabıta ekipleri 30 işletmedeki 169 bin 570 kilogram uygunsuz kömüre el koyarak yediemin deposuna teslim ederken ayrıca Katı Yakıt Satıcı Belgesi olmayan 23 işletmeye de para cezası kesti.

 Denetimler kapsamında farklı 171 noktadan alınan kömür numunesiyle gerekli analizleri yapılan ve uygun olmayan 10 işletmeye para cezası uygulandı, is ve duman çıkararak hava kirliliğine sebep olan 32 işletmeye de cezai yaptırımda bulunuldu.

 BÜYÜKŞEHİR ZABITA DENETİMLERİNİ ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

 Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri ayrıca pide ve somun fırınları, gıda üretim tesisleri, kimyevi madde üretimi ve geri dönüşüm tesisleri gibi birçok işletmede de denetimlerini sürdürerek, baca, filtre kontrolleri yapıyor.

Ekipler, Gaziantep İl Mahalli Çevre Kurul Kararı gereği alternatif temiz yakıta geçmeyerek, katı ve sıvı yakıt kullanan işletme ve şahıslara gerekli ikazları yaparak verilen uyarılara riayet etmeyerek hava kirliliğine neden olanlara gerekli yasal işlemleri uygulamayı sürdürüyor. 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mehmet Karadağ'ın acı günü!Önceki Haber

Mehmet Karadağ'ın acı günü!

 İhracatçıların gözde pazarları Ortadoğu, Afrika ve Amerika ÜlkeleriSonraki Haber

 İhracatçıların gözde pazarları Ortadoğu...

Yorum Yazın

Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip
Gaziantep’te Vicdanları Yaralayan Darp Olayı: Sanıklar İçin 15 Yıla Kadar Ceza
Gaziantep'te soba faciası: Bir aile hastanelik oldu 
Gaziantep'te sis faciası: Otoban kana bulandı 
Gaziantep’te Örnek Davranış: Kalp Masajıyla Hayata Tutundu
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonunda 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Yoğun Sis Gaziantep’i Sardı, Trafikte Aksamalar Yaşandı
Gaziantep otobanında zincirleme kaza: 2 ölü, 11 yaralı
Gaziantep’te para alan yandı! Artık talep edilemez!