Gaziantep Valiliğinden bayrak ve poster açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Valiliğinden bayrak ve poster açıklaması
Abone ol
Gaziantep valiliği bugün Demokrasi Meydanı’nda yaşanan Atatürk posteri ve İsmail Haniye afişleriyle ilgili açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında İsmail Haniye pankartının kutlama alanının dışındaki ağaçlara uzun süredir asılı bulunduğu belirtilerek, Valilik binası başta olmak üzere tüm kamu binalarının bayrak ve Atatürk posterleri ile donatıldığına dikkat çekildi.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Bazı medya  mecralarında İlimizde bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı Çelenk Koyma Töreni’nde İsmail Haniye’nin posterinin bulunduğu, Atatürk posterinin ve Türk Bayrağı’nın olmadığı ve bu şekilde törenlerin provoke edilmeye çalışıldığı şeklinde iddialar yer alması üzerine açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur. Söz konusu İsmail Haniye posteri, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin yapıldığı gün değil törenden daha önceki günlerde ve İlimizde bulunan sivil toplum örgütleri tarafından asılmıştır ve sivil toplum örgütlerinin Gazze’ye destek programları muhtelif akşamlarda posterlerin bulunduğu alanda yapılmaktadır. Posterlerin 30 Ağustos Törenleri ile ilgisi bulunmamaktadır. Atatürk Posteri olmadığı şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Tören alanını gören Valilik Binası, Büyükşehir Belediye Binası ve diğer tüm kamu binalarına Atatürk Posterleri ve T ürk bayrakları asılmıştır. 15 Temmuz demokrasi meydanı geniş bir alandır. 30 Ağustos tarihinde çelenk sunma törenleri bu meydanın bir bölümünde,  diğer kutlama programları istasyon Meydanı’nda yapılmaktadır. Törenin yapıldığı alan bariyerlerle kapatılmıştır. Bahse konu poster, tören alanının bariyerlerinin yaklaşık 50 metre gerisinde yani tören alanı dışında yer almaktadır. Bahse konu poster, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarıyla ilgili bir nedenden alana asılmamıştır ve Gazze etkinlikleri nedeniyle bir süredir alandadır. 30 Ağustos Zafer Bayramı Törenleri ile posterler arasında kurulmaya çalışıldığı gibi bir bağ bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 3
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Gaziantep Futbol Kulübü, Hazırlık Maçında Berabere KaldıÖnceki Haber

Gaziantep Futbol Kulübü, Hazırlık Maçınd...

Atatürk’e “Kafir” diyen şahıs gözaltına alındıSonraki Haber

Atatürk’e “Kafir” diyen şahıs gözaltına...

Yorum Yazın

Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 7 kişi yaralandı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip
Gaziantep’te Vicdanları Yaralayan Darp Olayı: Sanıklar İçin 15 Yıla Kadar Ceza
Gaziantep'te soba faciası: Bir aile hastanelik oldu 
Gaziantep'te sis faciası: Otoban kana bulandı 
Gaziantep’te Örnek Davranış: Kalp Masajıyla Hayata Tutundu
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonunda 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı