Gaziantep Üniversitesi Hastanesi’nden Diyabet Uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Üniversitesi Hastanesi’nden Diyabet Uyarısı
Abone ol
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi Ayak Sağlığı Merkezi, diyabetli hastalarda sık görülen ayak yaralarının tedavisinde önemli başarılar elde ediyor. Merkezde yürütülen düzenli takip ve bakım sayesinde birçok hastada amputasyonların önüne geçiliyor.

Diyabetli bireylerde ayak sağlığının hayati önem taşıdığını vurgulayan ve GAÜN Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı bünyesinde bulunan ayak sağlığı merkezinin bu konuda hizmet verdiğini belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Akarsu; diyabetin, küçük yaralardan büyük yaralara kadar pek çok ciddi probleme yol açabildiğini söyledi. Diyabetli hastalarda bu tür durumların önüne geçebilmek için erken müdahalenin hayat kurtarıcı olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Akarsu, diyabetli kişilerin ayak yaralarının hastane yatışı ve uzun tedavi süreçleri gerektirdiğini hatırlatarak, “Gecikmiş vakalarda ne yazık ki amputasyon gerekebiliyor. Bu durum, hastaların yaşamını ciddi şekilde olumsuz etkiliyor. Bizim merkezimizde yürütülen çalışmalar sayesinde pek çok hastada amputasyonların önüne geçiyoruz” dedi.

Ayak Sağlığı Merkezi’nin multidisipliner bir anlayışla hizmet verdiğini anlatan Akarsu, hemşireler ve yardımcı personellerin de sürece aktif olarak katıldığını vurguladı. Merkezde diyabetli hastaların düzenli takibi yapılarak yara bakımı bunların yanı sıra batık tırnak tedavisi ve kişiye özel tabanlık uygulamaları ile çözümler üretildiğini belirtti.

Prof. Dr. Akarsu, diyabetli bireylere, “Ayak sağlığı ihmale gelmez. Erken teşhis ve düzenli bakım sayesinde hem amputasyonların önüne geçmek hem de hastaların yaşam kalitesini korumak mümkün. Diyabeti olanların ayak sağlıklarını aksatmaması gerekiyor” şeklinde uyarılarda bulundu.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İhracatın Finansmanı Buluşmalarının Yedincisi Gaziantep’te GerçekleştiÖnceki Haber

İhracatın Finansmanı Buluşmalarının Yedi...

Yılmaz, Yol haritamız, milletimizSonraki Haber

Yılmaz, Yol haritamız, milletimiz

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor