Gaziantep Üniversitesi Hastanesi son teknoloji cihazlarla hizmet veriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Üniversitesi Hastanesi son teknoloji cihazlarla hizmet veriyor
Abone ol
Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hastanesi, tanı ve tedavi aşamasında kullanmak amacıyla bünyesine son teknoloji cihazlar kattı. 

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Şevki Hakan Eren göreve başladığı günden bu yana hastaneye kattıkları son teknoloji cihazlarla hastalıkların teşhis edilmesi, tedavi süreçlerinin yönetilmesi yönünde birçok yeniliğe imza attıklarına dikkat çekerek bünyelerine kattıkları yeni cihazlar hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Şevki Hakan Eren, “Modern tıbbi cihazlar, hastalıkların teşhis ve tedavi sürecinde önemli bir rol oynuyor. Bünyemize dâhil ettiğimiz bu son teknoloji cihazlar hastalıkların daha erken aşamada tespit edilmesine ve daha etkili bir şekilde tedavi edilmesine olanak tanıyor” dedi.

Sağlık hizmeti kalitesini önemli ölçüde artırdıklarına dikkat çeken Eren, Son dönemde bünyemize kattığımız cihazlardan bir kısmı Radyoloji Ünitemizde yer almaktadır. Bu cihazlarımız son teknoloji ve Emar(MR) ve üst düzey ultrason cihazlarıdır. Radyoloji Anabilim Dalı bünyesine son sistem teknolojik yazılım ve donanımlara sahip 1.5 Tesla gücünde yeni bir MR cihazını ve dört adet üst düzey ultrasonografi cihazını hizmete sunmuş bulunmaktayız. Ayrıca 3 adet üst düzey ultrasonografi cihazı alım işlemini de başlattık” ifadelerine yer verdi.

Eren sözlerine, “Beyin cerrahisi ameliyatlarından kullanılmakta olan mikroskoplarımızı da yeniledik. Yaklaşık olarak 22 yıldır kullanılan mikroskopları son teknoloji mikroskoplarla yenileyerek modern tıbbi cihazlar listemize bir yenisini ekledik. Bu mikroskoplarımız sayesinde beyin ve omurilik tümörleri, beyin kanamaları ve beyin baloncuk ameliyatları daha ileri bir teknoloji ile yapılabilecek” şeklinde devam etti. 

Hastane olarak göz sağlığı alanında da tanı ve tedavide en güncel teknikleri uyguladıklarını vurgulayan Başhekim Eren, Göz Hastalıkları Kliniğimiz şehrimizin ve bölgemizin en önemli merkezleri arasında yer alıyor. Kliniğimizde tanı ve tedavide kullanılan mevcut cihazlara bir yenisini daha ekledik. Bu cihazımızı katarakt cerrahisinde, retina cerrahisinde ve argon fotokoagulasyon lazer tedavilerinde kullanmaktayız” şeklinde konuştu.

Bir yeni cihazı da Fizik Tedavi Ünitesi bünyesine kazandırdıklarını ifade eden Eren, “Yutma bozukluğu tedavisinde kullanmak üzere ünitemize bir cihaz temin ettik. Bu cihazımız ise yutma bozukluğu tedavisinde modern, etkili bir çözüm sunarak hastaların günlük yaşamlarında daha rahat ve güvenli beslenmelerine olanak tanımaktadır. Bu cihazı hastalara sunan bölgedeki tek merkez biziz” dedi.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş Resim Sergisi AçacakÖnceki Haber

Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş Resim...

Kapsayıcı şehirler: Yaşam Ayavefe'nin engelli dostu altyapı projeleriSonraki Haber

Kapsayıcı şehirler: Yaşam Ayavefe'nin en...

Yorum Yazın

Gaziantep'te patlama dedikleri basit yangın çıktı!
Baklavanın kahramanları piknikte buluşacak
Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Nizip’te Anlamlı Vefa: Emektar Fıstık Esnafına Plaket Takdim Edildi
Antep Fıstığına Değer Katanlar Ödül Töreni
Şahin, "şehrim okulum" projesi kapsamında velilerle buluştu
Gaziantep'te 5 yaşındaki çocuk yüksekten düştü
Gaziantep'te lastiği patlayan minibüs takla attı
Gaziantep’te Halı fabrikasında iş kazası