Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Kalp Cerrahisinde Türkiye’de Bir İlk

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Kalp Cerrahisinde Türkiye’de Bir İlk
Abone ol
Kalp ve damar cerrahisinin en riskli ameliyatları arasında yer alan Total Aort Replasmanı, Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Türkiye’de ilk kez uygulanan yeni bir teknikle başarıyla gerçekleştirildi.

Aort diseksiyonu, kalp cerrahisinin en ölümcül ve kritik hastalık gruplarından biri olarak biliniyor. Bu grubun en zorlayıcı türü olan Total Aortik Diseksiyonlar (Tip 1 diseksiyonlar), klasik cerrahi yöntemlerde uzun derin sirkülatuar arrest (TCA) süresi, düşük akımla çalışma ve yüksek kanama riski nedeniyle yüksek mortalite oranları taşıyor.

Hastanenin Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yusuf Çorbacıoğlu, yaklaşık 9 saat süren ameliyatı “Hibrit Frozen Elephant Trunk” adı verilen teknikle gerçekleştirdiklerini belirtti. Çorbacıoğlu, “Ameliyatın bir kısmını klasik açık yöntemle, bir kısmını ise hibrit olarak uyguladık. Bu oldukça kompleks bir işlemdi. Üstelik hastamız daha önce de aort cerrahisi geçirmişti. Kalp cerrahisi adına yüksek riskli bir vakaydı ama çok şükür başarılı bir şekilde tamamladık. Bize bu imkânları sağlayan başhekimimize ve İl Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ederiz” dedi.

Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu, “Hastalarımıza en ileri teknolojileri ve en güncel cerrahi teknikleri sunma hedefimiz doğrultusunda Türkiye’de ilk defa yapılan bu ameliyatı hastanemizde gerçekleştirmekten büyük gurur duyuyoruz. Neredeyse tüm atardamarı değiştirilen hastamıza hayat veren bu başarılı operasyon, ekibimizin deneyimi, özverisi ve disiplinli çalışmasının bir sonucudur. Bu sürece katkı sunan cerrahlarımıza, anestezi ve yoğun bakım ekiplerimize, ameliyathane personelimize ve tüm çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Riskli ameliyatın ardından konuşan hastanın eşi de, “Eşimin çok riskli bir ameliyata gireceğini biliyorduk. Çok şükür iyi geçti. Bu imkânı sağlayan hastane yönetimine, Yusuf hocamıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Şehir Hastanesi, bu başarılı operasyonla bölge halkına daha güvenli ve modern cerrahi hizmet sunmanın gururunu yaşıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Güçyetmez, 19 Eylül'ün yıldönümünde uyardıÖnceki Haber

Güçyetmez, 19 Eylül'ün yıldönümünde uyar...

Gaziantep’te trafik kazası! İkisi ağır, 6 kişi yaralıSonraki Haber

Gaziantep’te trafik kazası! İkisi ağır,...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 5 Aralık'ta elektrik kesintisi olacak yerler
NTB’den Eğitime Modern Laboratuvar Desteği
Gaziantep'te yardım yapma vaadiyle dolandırıcılık!
Gaziantep’te korkunç olay! Henüz 20 yaşındaydı...
Gaziantep'te yeni OSB Hastanesi hizmete açıldı
Başkan Şahin, şehir yaşamına katkı sunan büyükşehir belediye başkanları arasında birinci oldu
Gaziantep, kasım ayında 837 milyon 860 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi
Başkan Ünverdi kasım ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
49 kişinin yakınları tahliyeye tepki gösterdi
Gaziantep FK, kupada tur atladı
Ressam Azmi Atilla SANKO Sanat Galerisi’nde Sergi Açacak
Yıldırım: Hedefimiz Türkiye ihracatından %4 pay almak
Proje Ulaşımda Bölgeye Yeni Nefes Olacak
Gaziantep Büyükşehir’in Yeni Konut Müjdesi’nin Şartları Belli Oldu
Güneydoğu Anadolu Kasım Ayını 998,7 Milyon Dolarlık İhracatla Tamamladı
Gençler, Nizip Belediyesi Bilim Merkezi’nde sınavlara hazırlanıyor
Eşi eleman bulamayınca kentin tek kadın çaycısı oldu
Yılmaz’dan Ankara önemli temaslar
Arabanlı çiftçilere, 2026 Yılı ÇKS Başvuruları uyarısı
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Yapay Zeka Zirvesi gerçekleştirildi