Gaziantep Şehir Hastanesi Kardiyoloji ekibinden bir ilk daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Şehir Hastanesi Kardiyoloji ekibinden bir ilk daha
Abone ol
Adıyaman'da ikamet eden 47 yaşındaki İmam Doğan , Gaziantep Şehir Hastanesinde Kardiyoloji ekibi tarafından uygulanan kapalı yöntemle kalp kapağı ameliyatı sonrası artık rahat nefes alıp vermesi de sağlanarak sağlıklı bir şekilde taburcu oldu. 

10 yıl önce açık kalp ameliyatı ile aort kapağına cerrahi kapak implantasyonu yapılan hasta son bir buçuk ayda nefes alıp vermekte zorlanınca çareyi Gaziantep Şehir Hastanesinde buldu. 
Zorlu bir ameliyatın başarılı bir şekilde geçtiğini ifade eden Gaziantep Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Veysel Özgür Barış ‘İmam bey  son zamanlarda artan bir nefes darlığı olması üzerine kliniğimize başvurdu. Hastamızın  yapılan muayenelerinde daha önce takılan cerrahi kapağın yanında ciddi bir kalp kapağı kaçağı mevcuttu. Hastamızı kendi konseyimizde kalp damar cerrahlarıyla birlikte değerlendirdik. Hastamızın ameliyatını yapan Murat hocamızla değerlendirdikten sonra mümkünse tekrar açık ameliyat yapmayalım,  kapalı yöntem ile ameliyat yapalım diye düşündük. Bunun üzerine bir takım tetkiklerden sonra kapalı ameliyatı yapabileceğimize karar verdik.
Ciddi olan  kalp kapak kaçağını,  kasıktan girerek , cerrahi ameliyata gerek olmadan kapalı yöntemle ciddi kaçaktan hafif kaça kadar düşürebildik. Hastamız ilk geldiğinde yürüdüğü zaman nefes almakta zorlanıyordu. Şu an ciddi bir kalp kapağı kaçağı kalmadı. Hastamızın nefes alıp vermesi gayet iyi.
Bu ameliyatlar için hastalar genelde Ankara İstanbul gibi il dışına gitmek zorunda kalıyorlardı. Bu operasyonu Gaziantep'de yapan ilk ekibiz. ‘dedi.

Kalp kapağı operasyonu sonrası rahat nefes aldığını ifade eden İmam Doğan’ Kronik kalp hastasıyım. Aort kapaklarım değişti.  Bir buçuk aydır ciddi nefes darlığı yaşıyordum. Ameliyat olmam gerekiyordu. Bana ameliyatın çok riskli olduğunu söylediler ama ben umudumu kaybetmedim.  Gaziantep Şehir Hastanesi Kardiyoloji Kliniğine başvurdum. Burada kapalı yöntemle ameliyat oldum. Şu an gayet iyi durumdayım ve sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum ‘ dedi. 

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sosyal medyadan terör örgütü sempatizanlığı yapan şahsı jandarma yakaladıÖnceki Haber

Sosyal medyadan terör örgütü sempatizanl...

Karkamış Sınır kapısında geçmeyerek kontak kapattılarSonraki Haber

Karkamış Sınır kapısında geçmeyerek kont...

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor