Gaziantep Büyükşehir, Öğrencileri Geleceğe Hazırlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Büyükşehir, Öğrencileri Geleceğe Hazırlıyor
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen toplu deneme sınavlarının bu yılki ilk etabı gerçekleştirildi.

 Bu kapsamda şehir genelinde 51 bin 8. Sınıf, 27 bin 12. sınıf öğrencisinin katıldığı bu sınavlar, öğrencilerin durumlarını ölçerek kendilerine bir yol haritası belirlemelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

 Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini artırmak ve öğrencilerin sınavlara daha iyi hazırlanmasını sağlamak amacıyla 3 yıldır bu uygulamayı sürdürüyor. Yılda 5 kez düzenlenen deneme sınavları, öğrencilerin eksiklerini belirleyerek onları başarıya taşıyacak bir rehber niteliği taşıyor.

 Bu kapsamda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdal Kılınç, Gaziantep Lisesi’nde sınava katılacak öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Şahin ve Dr. Kılınç, öğrencilere sınav öncesi moral vererek deneme sınavı kitapçıklarını bizzat dağıttı.

BAŞKAN ŞAHİN: SİZ BİZİM GELECEĞİMİZSİNİZ

Başkan Fatma Şahin, Gaziantep Lisesi’nde yaptığı konuşmada Antep Lisesi’nin geçmişi hakkında bilgiler vererek, şunları söyledi:

 “Bu okulda okumak, bu okulun öğrencisi olmak bizim için Gazi tarihimiz için çok kıymetlidir. Ben de sizin gibi başarılı öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Çok stresli bir yıldasınız. Bize düşen şey de size lojistik destekleri kolaylaştırmak. Biz hedefi olan bir şehiriz. Eğitim şehri Gaziantep, bilim şehri Gaziantep, spor şehri, kültür ve sanat şehri Gaziantep hedefiyle ilerliyoruz ama birincisi eğitim. Siz bizim geleceğimizsiniz. Gözümüzün nuru, başımızın tacısınız. Hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.”

 “ŞEHRİN İLK 10’DA OLMA HEDEFİ VAR”

Deneme sınavlarıyla öğrecileri ölçme ve değerlendirmenin çok önemli olduğuna dikkati çeken Başkan Fatma Şahin, “Kendinizle yarışıyorsunuz, sonra sınıfınızla ama artık rekabet o kadar arttı ki, siz tüm Türkiye ile yarışıyorsunuz. Ama Gaziantep’teki durumunuzu görmeniz çok kıymetli. Bu sınavlarla Gaziantep’teki tüm öğrencilerin durumunuzu görüyorsunuz. 5 kere yaptığımız bu sınavların her seferinde kendinize bakıp güçlü ve zayıf taraflarınıza bakıyorsunuz. Eksik olduğunuz noktaları size haber veriyor. Orada aslında size hangi konulara bakmanız gerektiği mesajı veriliyor. Bu üçüncü yılımız. Geri bildirimde de çok olumlu geri dönüşler aldık. Siz tek başınıza siz değilsiniz, şehrin ilk 10’da olma eğitim hedefi var. Her şey sizinle başlıyor” dedi.

KILINÇ: İLİMİZİN AKADEMİK PERFORMANSI HER YIL ARTIYOR

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdal Kılınç ise TYT-AYT sınavlarının yaklaştığını dile getirerek, “Bu süreçte bizi sınava hazırlayan sayın Fatma Şahin ve tüm ekibine tüm öğrencilerim adına şükranlarımı sunuyorum. En önemlisi ilimizin akademik performansı her yıl üzerine katlayarak devam ediyor. İnşallah Türkiye’nin en güzel üniversitelerine yerleşip Gaziantep ruhunu başka yerlere taşıyıp tekrardan daha güzel başarılarla dönüş olacaktır” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GİBTÜ’de “Projemaster – Proje Yazma Eğitimi” GerçekleştirildiÖnceki Haber

GİBTÜ’de “Projemaster – Proje Yazma Eğit...

Gaziantep'te yürekleri ağza getiren yolculukSonraki Haber

Gaziantep'te yürekleri ağza getiren yolc...

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor