Gaziantep Büyükşehir, köprülü kavşak yatırımlarını kent genelinde sürdürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Büyükşehir, köprülü kavşak yatırımlarını kent genelinde sürdürüyor
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafiği hızlandırmak ve güvenli ulaşımı güçlendirmek için köprülü kavşak yatırımlarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımda yaşanan yoğunluğu azaltmak ve trafik akışını hızlandırmak amacıyla şehir genelinde köprülü kavşak yatırımlarına devam ediyor.
Bu kapsamda stratejik noktalarda inşa edilen kavşaklar sayesinde sürücüler sinyalizasyona takılmadan kesintisiz bir şekilde yollarına devam edebiliyor. Bu uygulama, hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlayarak ulaşım verimliliğini artırıyor.

Büyükşehir tarafından tamamlanarak hizmete sunulan köprülü kavşaklar arasında Yeşilvadi, Şahinbey, Dedeman, Mezarlık, Yamaçtepe, Kemal Köker, Beylerbeyi, Şehirgösteren, Bedri İncetahtacı, Mehmet Şimşek, Şehir Hastanesi, Dr. Asım Güzelbey, Kuzeyşehir Viyadüğü ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi köprülü kavşakları yer alıyor. Kent genelinde ulaşım kapasitesini güçlendirmeyi hedefleyen çalışmalar, planlanan takvim doğrultusunda sürdürülüyor.

Abdülhamithan Köprülü Kavşağı’nda yeni bağlantı çalışması
Büyükşehir Belediyesi, Abdülhamithan ve Karataş bölgelerinde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak için yeni bir bağlantı hattı oluşturuyor. Karataş Bölgesinde yaşayan yaklaşık 500 bin kişinin çevre yoluna tek noktadan bağlanması nedeniyle bölgede yeni bir güzergah ihtiyacı ortaya çıktı. Bu kapsamda yürütülen projede, mevcut menfez sayısı ikiye çıkarılıyor ve mevcut yapıda düzenlemeler yapılarak Abdülhamit Han ile Karataş Mahalleleri arasındaki trafik akışının rahatlatılması amaçlanıyor.

Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte O-54 Çevre Yolu ile iki bölge arasındaki bağlantının güçlenmesi, trafik yükünün azalması ve ulaşım sürelerinin kısalması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 25
    ALKIŞ
  • 7
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 5
    KIZGIN
GSO kasım ayı meclis toplantısı gerçekleştirildiÖnceki Haber

GSO kasım ayı meclis toplantısı gerçekle...

Barınma Krizi Derinleşiyor: “Gaziantep’te Kira Artışları Gerçek Enflasyonu Çoktan Aştı”Sonraki Haber

Barınma Krizi Derinleşiyor: “Gaziantep’t...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 5 Aralık'ta elektrik kesintisi olacak yerler
NTB’den Eğitime Modern Laboratuvar Desteği
Gaziantep'te yardım yapma vaadiyle dolandırıcılık!
Gaziantep’te korkunç olay! Henüz 20 yaşındaydı...
Gaziantep'te yeni OSB Hastanesi hizmete açıldı
Başkan Şahin, şehir yaşamına katkı sunan büyükşehir belediye başkanları arasında birinci oldu
Gaziantep, kasım ayında 837 milyon 860 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi
Başkan Ünverdi kasım ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
49 kişinin yakınları tahliyeye tepki gösterdi
Gaziantep FK, kupada tur atladı
Ressam Azmi Atilla SANKO Sanat Galerisi’nde Sergi Açacak
Yıldırım: Hedefimiz Türkiye ihracatından %4 pay almak
Proje Ulaşımda Bölgeye Yeni Nefes Olacak
Gaziantep Büyükşehir’in Yeni Konut Müjdesi’nin Şartları Belli Oldu
Güneydoğu Anadolu Kasım Ayını 998,7 Milyon Dolarlık İhracatla Tamamladı
Gençler, Nizip Belediyesi Bilim Merkezi’nde sınavlara hazırlanıyor
Eşi eleman bulamayınca kentin tek kadın çaycısı oldu
Yılmaz’dan Ankara önemli temaslar
Arabanlı çiftçilere, 2026 Yılı ÇKS Başvuruları uyarısı
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Yapay Zeka Zirvesi gerçekleştirildi