Gaziantep Büyükşehir, kar yağışına karşı tam kadro sahada

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Büyükşehir, kar yağışına karşı tam kadro sahada
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, gece saatlerinde başlayan ve etkisini artıran kar yağışına karşı şehir genelinde ulaşımın aksamaması, vatandaşların güvenliğinin sağlanması ve buzlanma risklerinin en aza indirilmesi amacıyla tüm ekipleriyle sahada görev yapıyor.

Meteorolojiden gelen bilgiler doğrultusunda kar yağışı öncesinde hazırlıklarını tamamlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kritik güzergahlarda önleyici tuzlama ve yol güvenliği uygulamalarını devreye alarak çalışmalara gece boyunca aralıksız devam etti. Kışla mücadele kapsamında güçlü araç filosu ve teknik altyapısıyla sahada olan ekipler, özellikle ana arterler ile riskli bölgelerde yoğun mesai harcıyor. Bu kapsamda 45 tuzlama robotu, 17 greyder, 16 loder, 35 beko loder ve 21 kürekli ekip aracıyla kentin farklı noktalarında eş zamanlı çalışma yürütülüyor.
Kent genelindeki yol durumu, Trafik Kontrol Merkezi tarafından anlık olarak takip edilirken olumsuzluk yaşanması muhtemel noktalara ekipler hızlı bir şekilde yönlendiriliyor. Böylece kar birikimi ve buzlanma ihtimaline karşı gerekli müdahaleler zamanında gerçekleştirilerek ulaşımın güvenli şekilde sürdürülmesi hedefleniyor.
Öte yandan Büyükşehir ekipleri, sabah saatlerinde vatandaşların istikametlerine güvenle gidebilmesi için başta ana arterler, toplu taşıma güzergahları, hastane yolları ve yoğun kullanılan bölgeler olmak üzere ulaşım akslarını açık tutacak şekilde yolları hazır hale getirdi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kış süresince vatandaşların can ve mal güvenliğini önceleyen çalışmalarıyla sahada olmaya, kar yağışı ve buzlanma riskine karşı planlı ve hızlı müdahale anlayışıyla görevini sürdürmeye devam edecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Burak Yılmaz’ın radarına girdilerÖnceki Haber

Burak Yılmaz’ın radarına girdiler

3 yıldır kırmızı bültenle aranan müteahhitten şok savunmaSonraki Haber

3 yıldır kırmızı bültenle aranan müteahh...

Yorum Yazın

Korkunç cinayet: Eşini öldürüp toprağa gömdü
Nizip Belediyesi kar yağışına karşı teyakkuzda
GİBTÜ’den Azerbaycan çıkarması
Güçyetmez’den Tarihi Çağrı!
Ak Parti Genel Sekreteri Eyüp Kadir İnan Gaziantepli Sanayicilerin Sorunlarını Dinledi
Melih Meriç’ten Bilfen Gaziantep’in Kapanma Kararına Sert Tepki
3 yıldır kırmızı bültenle aranan müteahhitten şok savunma
Gaziantep Büyükşehir, kar yağışına karşı tam kadro sahada
Burak Yılmaz’ın radarına girdiler
Gaziantep FK karara itiraz edecek!
Trabzonspor Kozlowski’yi istiyor
Gaziantep'te kaçak kazı yapan 2 şahıs suçüstü yakalandı: 15 adet tarihi sikke ele geçirildi
Nizip İlçesi Beyaza Büründü, Kar Yağışı Vatandaşları Sevindirdi
GAÜN Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı’na Eğitimde Mükemmellik Sertifikası 
Gaziantep güne beyaz örtü ile uyandı
Gaziantep’te taşımalı eğitime 1 günlük ara verildi!
DEAŞ terör örgütüne operasyonda polise ateş açıldı!
Potada şov yaptık 84-58
Gaziantep’te yaya faciası: Annesi can verdi, kızı yaşam mücadelesi veriyor!
Ak Parti Genel Sekreteri Eyüp Kadir İnan Gaziantepli Sanayicilerin Sorunlarını Dinledi