GAÜN Hastanesi’nden 10 Kasım’da Anlamlı Vefa

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GAÜN Hastanesi’nden 10 Kasım’da Anlamlı Vefa
Abone ol
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hastanesi’nde düzenlenen törenle anıldı. 

GAÜN Bilimsel Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen Atatürk’ü anma töreni, hastane oditoryumunda gerçekleştirildi.

Törende konuşan GAÜN Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve GAÜN Bilimsel Araştırma Topluluğu Danışman Hocası Doç. Dr. Murat Karaoğlan, Atatürk’ü saygı ve özlemle andığını belirterek, öğrenci topluluğuna bu anlamlı anma törenini düzenledikleri için teşekkürlerini sundu.

Konuşmasında, Atatürk’ün keskin zekâsı ve analitik düşünme yeteneği sayesinde olayları hızla kavrayıp çözüm üretebildiğini vurgulayan Karaoğlan, ileri görüşlülüğü ile Osmanlı’nın son dönemini analiz ederek ulusal egemenliğe dayalı modern bir devletin temellerini öngördüğünü söyledi. Kararlılık ve cesareti ile zor anlarda stratejik kararlar aldığını, “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır” sözünün bunu örneklediğini belirtti.

Atatürk’ün iletişim gücü ve hitabet yeteneği ile halkı ve askerleri etkileyici bir biçimde yönlendirdiği, çok yönlülüğü ve öğrenmeye açıklığı sayesinde ise tarih, felsefe, dil, matematik ve askeri strateji gibi alanlarda yoğun bilgi sahibi olduğunu aktaran Karaoğlan, Atatürk’ün disiplinli yaşamı, halkla yakınlığı, empati ve insan sevgisi, estetik zevk ve kültür merakı ile alçakgönüllülüğünün liderliğini ve reformlarını şekillendirdiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 87'ncı yılı dolayısıyla düzenlenen törende,  katılımcılarla Atatürk hakkında söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşinin ardından Atatürk’ü anlatan şiirler okundu, sinevizyon gösterimi sunuldu. 

Düzenlenen törene GAÜN Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Oğuzhan Saygılı, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katılım sağladı. 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı NTB’de DüzenlendiÖnceki Haber

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı NTB’de...

NTO Heyeti Milas’ta Kardeş Odamız Milas TSO ile Ortak Toplantı ve Zeytin Festivali KatılımıSonraki Haber

NTO Heyeti Milas’ta Kardeş Odamız Milas...

Yorum Yazın

Gaziantep'te tarım arazilerine zarar veren domuz sürüleriyle mücadele başladı
Volkan Group moral yemeğinde buluştu
Birinci Sıramız Kadın Aday Olacak
Gaziantep'te korkutan kaza: Elektrik direğine çarpıp karşı şeride uçtu
Gaziantep’te FETÖ operasyonu: 2 şüpheli yakalandı
Gaziantep'te 13 Ekim'de Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te sağanak yağış sonrası yollar göle döndü
Yürüme eylemi başlatmıştı: Narin’in babası Arif Güran Gaziantep’e ulaştı
Gaziantepli işadamının “çökme” iddiasına yanıt 
GİBTÜ'lü Genç Şefler GastroAntep 2026'da birincilik kürsüsüne çıktı
Şahinbey'de 600 karateci madalya için tatamiye çıktı
TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Terörün bitmesiyle savaş baronları kaybedecek"
Gaziantep Barosu’nun yeni yönetimi belli oldu
Gaziantep’te camide ölüm: Namaz kılmaya gelenler buldu
Şah ve beyin damarlarında darlık bulunan hasta, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde sağlığına kavuştu
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Rıza Çam, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde
Gaziantep'te kesinleşmiş cezayla aranan 125 şahıs tutuklandı
 GastroAntep Kültür Yolu Festivali, Sefo konseriyle sona erdi
Gaziantep’te acı ölüm: Asılı halde bulundu
Gaziantep'te 12 Ekim'de Elektrik Kesintisi Olacak Yerler