GAÜN Hastanesi’nde Tiroid Sağlığına Dikkat Çekildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GAÜN Hastanesi’nde Tiroid Sağlığına Dikkat Çekildi
Abone ol
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi’nde"25- 31 Mayıs Uluslararası Tiroid Farkındalık Haftası " kapsamında tiroide farkındalık kazandırmak amaçlı eğitim toplantısı düzenlendi. 

Uluslararası Tiroid Farkındalık Haftası kapsamında, tiroid farkındalığını artırmak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla hastanenin seminer salonunda düzenlenen eğitim toplantısında tiroid sağlığına dikkat çekildi.

GAÜN Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Akarsu yaptığı açıklamada, “25- 31 Mayıs Uluslararası Tiroid Farkındalık Haftası olarak değerlendiriliyor. Bu günde yapılan aktivitelerin çeşitli amaçları var. Bu amaçlardan birincisi çeşitli eğitim programlarıyla farkındalığı artırmak, özellikle çocukluk çağında, gebelik sırasında ve aslında tüm yaşam boyunca tiroid fonksiyonunun korunmasının veya sağlanmasının önemini anlatmaktır. Bir diğer amaç; tiroid hastalıklarının tanı ve tedavisinin yeni yolları hakkında bilgiyi hem hastalarla hem de hekimlerle paylaşmak ve yayılmasını sağlamaktır. Üçüncü önemli amaç ise tiroid hastalığının önlenmesi ve eğitim için programlar oluşturmaktır” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Ersin Akarsu sözlerine, “Dünya tiroid günü için her yıl vurgulanan tema farklı oluyor. Dünya Tiroid Günü 2025 için tema “Tiroid Hastalığı ve Yapay Zeka” olarak ele alınıyor. Burada tiroid hastalıklarının tanı, tedavi ve anlaşılmasında yapay zekânın artan rolüne dikkat çekiliyor. Yapay zeka teknolojileri erken tanı, kişiye özgü tedavi seçimi ve tiroid hastalarının sağlığına daha iyi kavuşması için gittikçe daha fazla kullanılmaya başlayacak gibi görünüyor.

Biz de bugün Gaziantep Üniversitesi Endokrinoloji ve Metabolizma Kliniği olarak hastalarımızla bir araya gelerek tiroid hastalıklarıyla ilgili sorunları daha iyi çözme, tedaviden daha iyi sonuç alma yollarını değerlendirdik ve bilgilendirmelerde bulunduk. Ayrıca bugün vesilesiyle tiroid hastalıkları tedavi tarihçesini yeniden gözden geçirme fırsatı bulduk” şeklinde devam etti.

Düzenlenen etkinlik kapsamında tiroidle ilgili tüm merak edilenler konuşularak, toplantıya katılan hastaların soruları yanıtlandı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Amca çocukları arasında arazi kavgası! 2 ölü, 5 yaralıÖnceki Haber

Amca çocukları arasında arazi kavgası! 2...

Yeşil Dönüşümde NTO İmzasıSonraki Haber

Yeşil Dönüşümde NTO İmzası

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor