Gastronomi Sektöründe İstihdam Sorunları Çalıştayda Masaya Yatırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gastronomi Sektöründe İstihdam Sorunları Çalıştayda Masaya Yatırıldı
Abone ol
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) 8 Nolu Cafe - Restaurant - Catering Hizmetleri Meslek Komitesi öncülüğünde, Gaziantep’te gastronomi sektöründe var olan istihdam sorunlarının ele alınması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi amacıyla “Gastronomi Sektörü Servis Elemanı İstihdamı Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Çalıştayın açılışına, HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, HKÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Tuba Büyükbeşe, HKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Furkan Baltacı, HKÜ İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Köse, sektör profesyonelleri ve öğrenciler katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan: “UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nın gastronomi alanındaki önemli bir temsilcisi olan Gaziantep’te, yiyecek ve içecek sektöründe istihdam konulu bu çalıştayda sizlerle bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Gaziantep, binlerce yıllık kültürel birikimi ve gastronomik mirasıyla, yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın da dikkatini çeken bir merkezdir. Bilimsel bilgi ile sektörel deneyimi bir araya getirerek, istihdamın çok boyutlu yapısını analiz etmek ve sürdürülebilir çözümler üretmek amacıyla düzenlenen bu çalıştayın gastronomi sektörü için önemli çıktıları olacağı inancını taşımaktayım" dedi.

HKÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Tuba Büyükbeşe: “Bu buluşmanın, sorunları masaya yatırmanın ötesinde, gastronominin birleştirici gücüne inananların iyi uygulamaları paylaşacağı ve yaratıcı çözümler üreteceği bir platform olacağına inanıyorum. Unutmayalım ki gastronomi, insanı merkeze alan bir sanattır. Çalışanların motivasyonu, hakları ve gelişimi, sunulan hizmetin kalitesini ve misafirlerin deneyimini doğrudan etkiler. Hepinizin katkılarıyla, bugün burada atılacak adımların hem sektörün geleceğini hem de toplumsal refahı şekillendireceğine inanıyorum. Biz fakültemizle birlikte bugün ve bundan sonraki süreçte atılacak adımlara koşulsuz destek vermeye hazırız" dedi.

HKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Furkan Baltacı ise, "Gaziantep’in gastronomi alanındaki gücünün, sadece lezzetleriyle değil, aynı zamanda kapsayıcı, yenilikçi ve bilimsel yaklaşımlarıyla da öne çıkan bir forma dönüşmesi gerektiğini vurgulamak istiyorum. Teknolojinin insan gücünü destekleyici bir unsur olarak ele alınması, dezavantajlı bireylerin engel türlerine göre bedensel veya zihinsel güçlerinden faydalanarak onların sektöre kazandırılması ve insan-makine-yapay zeka ekseninde hibrit çalışma modellerinin kurulması, Gaziantep’i gastronomi alanında dünya çapında bir merkez haline getirecektir. SLOW FOOD ile başladığımız uluslararasılaşma adımlarının istihdam alt yapısıyla güçlenerek devam edeceğini umuyorum" dedi.

Çalıştayda, HKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Furkan Baltacı "İstihdam, Teknoloji ve Engelli Bireyler", HKÜ İİSBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Köse "Özlük Hakları ve İktisadi Durum", Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Sürme ise "Eğitim ve İletişim" konularında moderatörlük yaparak görüşlerini paylaştılar. ‎

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Ramazan Coşkusu Festival Park’a TaşınıyorÖnceki Haber

Ramazan Coşkusu Festival Park’a Taşınıyo...

Başkan Yılmaz’dan Doğan ve Türkçüoğlu’na Hayırlı Olsun ZiyaretiSonraki Haber

Başkan Yılmaz’dan Doğan ve Türkçüoğlu’na...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi