Eski Şehitkamil Kaymakamı Vali oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eski Şehitkamil Kaymakamı Vali oldu
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla hazırlanan ve 7 Ocak 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Kilis Valisi değişti.

Kararname kapsamında Kilis Valisi Tahir Şahin, Trabzon Valiliği'ne atanırken, Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı Kilis’in yeni Valisi oldu.

Kilis Valiliği'ne atanan Ömer Kalaylı kimdir?
1979 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Ömer Kalaylı, ilk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Kalaylı, 2003 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Gaziantep Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı.
Adaylık sürecinde Yavuzeli ve Araban Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunan Kalaylı, Ankara TÖMER’de Fransızca dil eğitimi aldı. 25 Eylül 2004 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından bir yıl süreyle Fransa’ya gönderilen Kalaylı, Franche-Comté Üniversitesine bağlı CLA Dil Okulunda Fransızca eğitim gördü. Bu süreçte Paris’te ENA cole Nationale d’Administration bünyesinde düzenlenen ve "Fransa’da Valilik Kurumu, Adem-i Merkeziyet, Yönetimin Modernleşmesi ve Devlet Reformu" konularını kapsayan eğitim programına katıldı.
Dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarıyla tamamlayan Ömer Kalaylı, kura ile Gaziantep’in Karkamış ilçesine atanarak yaklaşık 1 buçuk yıl görev yaptı. Daha sonra sırasıyla Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kaymakamlığı (2007-2009), Sivas’ın Gürün ilçesi Kaymakamlığı 2009-2013, Sivas Vali Yardımcılığı 2013-2016, Sakarya Akyazı Kaymakamlığı (2016-2018), Uşak Vali Yardımcılığı ve Uşak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Gaziantep Şehitkamil Kaymakamlığı 2019-2022 görevlerinde bulundu.
Kalaylı, 21 Aralık 2014 tarihinde İçişleri Bakanlığı'nca Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenen ve Çin’in yönetim sistemi konulu kısa dönem yurt dışı eğitim programına katıldı.
İkinci üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet Bölümünde 2016 yılında tamamlayan Kalaylı, aynı üniversitenin Sosyoloji Bölümünden ise 2022 yılında mezun oldu. Evli ve iki çocuk babası olan Ömer Kalaylı, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bozgeyik: Gaziantep, Anadolu’nun sanayileşmesine örnek oluyorÖnceki Haber

Bozgeyik: Gaziantep, Anadolu’nun sanayil...

Gaziantep'te 2025'te 612 kilo uyuşturucu madde ele geçirildiSonraki Haber

Gaziantep'te 2025'te 612 kilo uyuşturucu...

Yorum Yazın

Alacak Meselesi Kanlı Bitti: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Gaziantep Ülkü Ocakları’nda Göreve Vefa ile Başlandı
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı
Gaziantep Büyükşehir’den bahar temizliği seferberliği
GSO Başkanı Adnan Ünverdi nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
Gaziantep'te 3 milyon TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi
Gaziantep'te 3 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantepliler Dikkat! Meteoroloji uyardı! Sağanak Geliyor!
Nisan Ayında Güneydoğu’dan 1.1 milyar Dolarlık İhracat
Gaziantep Bereketle Buluştu: Yağışlar Katlandı
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İşadamı-Siyasetçi Mehmet Pamuk kitap yazdı 
 Dolu yağışı Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi
Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!
Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti!
Gaziantep'te 2 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te yağış hayatı felç etti 
Gaziantepli futbolcu Beşiktaş kadrosunda
Prof. Dr. İrfan Koca: "Tetkik değil, hasta tedavi edilmelidir"
Başkan Tahmazoğlu Ankara Üniversitesi Öğrencileri ile Biraraya Geldi
GTB’de ortak akıl buluşması: 12 meslek komitesi aynı masada