Duvarsız Okullar Projesi tanıtımı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Duvarsız Okullar Projesi tanıtımı yapıldı
Abone ol
Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi’nde görevli öğretmen Zeynep Yılmaz tarafından hazırlanan ve Türkiye’ de okul öncesi öğretmenlerine yönelik Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılan projeler arasında tek kabul edilen proje olma özelliği taşıyan “Duvarsız Okullar Projesi” tanıtımı Fatma Rezzan- Mehmet Ragıp Güzelbey Çocuk Üniversitesi Keşif Kampüsü’nde yapıldı.

Tanıtım programına Vali Davut Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Proje Koordinatörü Zeynep Yılmaz, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. 

Açılışta konuşan Vali Gül; “Gaziantep’ in bir iddiası vardı: “Eğitim şehri Gaziantep.” Bunun da en önemli ayağını hiç şüphesiz öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve velilerimiz oluşturuyor. Depremden önce iyi bir performans yakalamıştık. Depremle birlikte bu performansımız biraz düştü. İnşallah bugün itibariyle eğitim önceliğimiz hız kazanacak. Bu anlamda da okulöncesi eğitimini çok önemsiyoruz. Bu proje okulöncesi eğitim anlamında bizi daha güçlü kılacak. Millî Eğitim Bakanlığımızın tahsis ettiği ek 1 Milyar TL’lik bütçe ile bu yaz dönemini iyi planlarsak gelecek sene eğitim- öğretime daha hazır hale gelmiş olacağız.” dedi.  

“Gaziantep’ te bilim alanında ileri düzeydeyiz.” diyerek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise sözlerine şöyle devam etti. “Dene yap atölyelerimiz, bilim atölyelerimiz ile birlikte öğretmenlerimizin vermiş olduğu eğitimler ve öğrencilerimizin çabaları ile Gaziantep’ in bilim alanında çok ileri olduğunu ifade edebilirim. Bu konuda bize her anlamda destek veren ve öncülük yapan saygıdeğer Valimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Proje Koordinatörü Zeynep Yılmaz; “Projemiz İl Milli Eğitim Müdürlükleri arasında kabul edilen tek projedir. Bu bizim için gurur verici. Projeyi hazırlarken temel ilkemiz ‘Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir.’ Depremden sonra projemiz ilgi gördü. Projeyi yazarken amacımız okulöncesi öğretmenlerinin okul dışı öğrenme ortamlarında bilimsel, kültürel ve sanatsal farkındalığını ve okuryazarlığını arttırmaktı. Okulöncesi öğretmenlerimiz okullarına döndüklerinde bu eğitimden edindikleri deneyimleri okullarında hem uygulayacak hem de bilimsel kavramları okul dışı öğrenme ortamlarında ilişkilendirmiş olacaklar.” dedi.   

Gaziantep ilindeki zengin okul dışı öğrenme ortamlarında gerçekleşecek olan projede 4 oturum Botanik Bahçesi, Hayvanat Bahçesi, Gizem Doğan tabiat parkında gerçekleştirilecek, 15 oturum ise Bilim Merkezi, Keşif Kampüsü, Arkeoloji Müzesi, Ekolojik Bina, GASKi Arıtma Tesisi, Oyuncak Müzesinde yapılacak.  

Okul öncesi öğretmenlerin öğrencileri ile birlikte belirlenen okul dışı alanları gezerek bazı bilgileri bu alanlarda hayatın içinde öğrenmesini ve bilgi dağarcıklarını geliştirmelerini amaçlayan Proje 30 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a "dördüz" sürpriziÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a "dördüz" sürpriz...

Gaziantep FK genel kurulu ertelendiSonraki Haber

Gaziantep FK genel kurulu ertelendi

Yorum Yazın

Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Nizip’te Anlamlı Vefa: Emektar Fıstık Esnafına Plaket Takdim Edildi
Antep Fıstığına Değer Katanlar Ödül Töreni
Şahin, "şehrim okulum" projesi kapsamında velilerle buluştu
Gaziantep'te 5 yaşındaki çocuk yüksekten düştü
Gaziantep'te lastiği patlayan minibüs takla attı
Gaziantep’te Halı fabrikasında iş kazası 
Yılmaz’dan üniversite adaylarına destek
Atatürk Heykeli yeni yerine taşınıyor