Doğu ve Güneydoğu Ticaret Borsaları Diyarbakır’da Toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğu ve Güneydoğu Ticaret Borsaları Diyarbakır’da Toplandı
Abone ol
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan 15 Ticaret Borsasının katılımıyla Ürün Piyasası Aracı Kurumları (ÜPAK) toplantısı Diyarbakır Ticaret Borsasında gerçekleştirildi.

Bölgesel ÜPAK A.Ş. Kuruluş Toplantısına Nizip Ticaret Borsasını temsilen Meclis Başkanı Ahmet Polat, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Aslan ve Genel Sekreterimiz Mehmet Eray Ölçal katılım sağladı.
Diyarbakır Ticaret Borsasından gerçekleştirilen toplantıda, Adıyaman, Batman, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Iğdır, Kars, Kızıltepe, Malatya, Nizip, Nusaybin, Van ve Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanları, Meclis Başkanları ve Genel Sekreterleri, Bölgesel ÜPAK kurulması için bir araya geldi.


Toplantının açılışında konuşan Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, ÜPAK sistemiyle birlikte tarım piyasalarında fiyat belirsizliğinin azalacağını belirtirken, sektörün finansman sorununun da çözüleceğinin altını çizdi.
DTB Başkanı Engin Yeşil, Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş. (TÜRİB), lisanslı depo işletmecilerince oluşturulan elektronik ürün senetleri (ELÜS) ile elektronik ürün senetlerine dayalı vadeli işlem sözleşmelerinin ticaretinin yürütülmesini sağlamak üzere Borsacılık faaliyetlerinde bulunmaktadır. Ürün Piyasası Aracı Kurumları (ÜPAK) ise TÜRİB’de aracılık hizmeti yapabileceklerdir. Bu çerçevede, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde bu konuda istekli olan Ticaret Borsalarımız ile beraber ortaklık yapısı içinde bir Bölgesel ÜPAK kurulmasını planlamaktayız.’’ Dedi.


DTB Başkanı Engin Yeşil’in konuşmasının ardından Diyarbakır Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Gökhan Çeliker, Bölgesel ÜPAK kurulmasına ilişkin bir sunum gerçekleştirerek, ÜPAK’’ın nasıl oluşturulması gerektiğini anlattı.
Toplantıda son olarak, Türkiye Ürün İhtisas Borsası‘nda (TÜRİB) işlem yapacaklar için aracılık yapmak amacıyla,15 Ticaret Borsasısın iştiraki ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesini kapsayacak şekilde kurulacak ÜPAK şirketinde sermaye taahhütleri konusu istişare edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 2 GözaltıÖnceki Haber

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 2 Gö...

AK Parti Gaziantep Belediye Meclis Üyelikleri belirleme süreci tamamlandıSonraki Haber

AK Parti Gaziantep Belediye Meclis Üyeli...

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor