Derya Bakbak'tan bağımsızlık vurgusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Derya Bakbak'tan bağımsızlık vurgusu
Abone ol
AK Parti Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. Derya Bakbak, “Dünyada yaşanan gelişmeler Büyük ve Güçlü Türkiye idealimizin gereğini çok iyi açıklamaktadır” dedi, siyasetten ekonomiye, sosyal hayattan savunmaya her alanda bağımsızlık vurgusu yaptı. 

Bakbak, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSAİD) Makine Sektör Kurulu’nun Gaziantep’te gerçekleştirdiği Bölgesel Üye Toplantısı’nda konuştu. 

Toplantıya makine üretimi konusunda öncülük eden Gaziantep’in köklü firmalarından Günmak Makine ev sahipliği yaptı. Toplantıda konuşan Milletvekili Bakbak, İsrail-Filistin savaşına değindi ve şunları söyledi: 

“Suriye ile başlayan süreç, Azerbaycan-Ermenistan meselesi sonra Ukrayna-Rusya savaşı ve bugün İsrail-Filistin savaşı diyeceğim ama bu savaş değil; bu İsrail’in vahşeti, bu İsrail’in katliamı. Çünkü savaş kelimesi hafif kalıyor. Bir buçuk aydır süren bu katliamda İsrail’in katlettiği 12 bine yakın Gazzelinin 3’te 2’sini çocuklar ve kadınlar oluşturuyor. Okulları hedef alıp, hastaneleri bombalıyorlar, kuvözdeki bebekler katlediyorlar. Bu vahşete bütün dünya seyirci kalıyor. Ukrayna için pek çok ülke sesini çıkarırken burada çok ciddi bir sessizlik söz konusu. Filistin için bir tek Türkiye ses veriyor, bir tek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın sesi yükseliyor.  İşte bu yüzden Büyük ve Güçlü Türkiye için her şeyden önce refah seviyesi yüksek, tam bağımsız bir ülke olmamız gerekiyor.  

Sadece mazlum coğrafyalar için değil şehit kanlarıyla sulanan bu topraklarda ay yıldızlı bayrağımızın ilelebet dalgalanmasını istiyorsak yine bu topraklarda bağımsız, onurlu ve huzurlu bir yaşam istiyorsak güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Siyasetiyle, ekonomisiyle, sosyal yapısıyla askeri gücüyle, güvenliğiyle her alanda güçlü olmazsak bizi bu topraklarda yaşatmazlar. İşte bu anlayışla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde “Tam Bağımsız Türkiye” anlayışının merkezine yerli ve milli üretimi yerleştirerek, Milli Teknoloji Hamlesini başlattık. Türkiye’nin kalkınma yolculuğundaki bu hamle ile kendi ihalarımızı, sihalarımızı, Akıncı'yı, Hürjet’i, Kızılelma’yı milli tankımızı, helikopterimizi, denizaltılarımızı, muharip uçağımızı yerli hava savunma sistemlerimizi yaptık. Türkiye’nin bir rüyası gerçekleşti; milli otomobilimiz TOGG artık yollarda. Bugüne kadar 9 binden fazla araç sahiplerine teslim edildi, yıl sonuna kadar 20 bin aracın teslimi sağlanacak.” 

Gaziantep’in bölgenin en dinamik sanayi gücüne sahip ve Türkiye'nin en çok ihracat yapan 6’ıncı ili olduğunu hatırlatan Bakbak, Gaziantep’in geçen yıl 11 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirtti. Makine sektörünü sanayileşmenin itici gücü ve üretimin temeli olarak değerlendiren Bakbak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

 “Bir ülke kendi üretim ve ürün teknolojilerine sahipse o ülke makine imalat sanayinde de öncü konumdadır. Rekabette öncü olmak istiyorsak makine sektörüne bakmalıyız. Çünkü makine sektörü tarımdan inşaata, gıdadan ulaşıma, tekstilden elektroniğe imalat sanayinin hemen hemen bütün sektörlerine girdi yaratmaktadır. Dolayısıyla üretimin başlaması, endüstrileşmesi ve sürdürülebilir olması bakımından makine sektörü kilit öneme sahiptir. Gaziantep, değirmen makineleri, halı yan sanayi makineleri, tarım makineleri, tekstil makineleri ve yedek parçaları bakımından Türkiye’de önemli bir yere sahiptir. Biz istiyoruz ki Gaziantep’ten başlayarak Türkiye’nin savunma sanayindeki başarı sayfalarına yenilerini ekleyelim; tarımda, sağlıkta, enerjide, finansta her alanda yeni başarı öyküleri yazalım. Bunu sanayicilerimiz, mühendislerimiz ve sizlerle birlikte başaracak, omuz omuza yapacağız.”

MÜSİAD Makine Sektör Kurulu Başkanı İsmail Somalı ise makine sektör kurulunun yeni girişimlerle günden güne genişlediğini ve yatırımlarını artırdığını belirterek sektöre ilişkin verileri paylaştı. 

Somalı: “Milli gelire oranla yüzde 13,8 yeni yatırım yapılan makine sektörü 35 bin üzerindeki firma ve 400 bin kişilik istihdamı ile 2023 yılı ilk yarısında 14 milyar Dolar üzerinde ihracat gerçekleştirmiştir. 2022 yılının aynı dönemine göre ihracatını yüzde 11 arttıran makine sektörü, istihdam verimliliğini de 2022 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 7 üzerinde geliştirmiştir.”

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu da Gaziantep sanayi ve ihracatı hakkında bilgi verdi.

Toplantının ardından Milletvekili Bakbak ile MÜSİAD Makine Sektör Kurulu Yönetimi ve üyeleri Günmak Makine’yi gezdi. 

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YD-ÜFE yıllık yüzde 57,25 arttıÖnceki Haber

YD-ÜFE yıllık yüzde 57,25 arttı

Hamilelikte Oluşan Guatr Bebeğin Beyin Gelişimini EtkileyebilirSonraki Haber

Hamilelikte Oluşan Guatr Bebeğin Beyin G...

Yorum Yazın

Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip
Gaziantep’te Vicdanları Yaralayan Darp Olayı: Sanıklar İçin 15 Yıla Kadar Ceza
Gaziantep'te soba faciası: Bir aile hastanelik oldu 
Gaziantep'te sis faciası: Otoban kana bulandı 
Gaziantep’te Örnek Davranış: Kalp Masajıyla Hayata Tutundu
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonunda 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Yoğun Sis Gaziantep’i Sardı, Trafikte Aksamalar Yaşandı
Gaziantep otobanında zincirleme kaza: 2 ölü, 11 yaralı
Gaziantep’te para alan yandı! Artık talep edilemez!