Deprem sonrası kalıcı konutlar teslim ediliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deprem sonrası kalıcı konutlar teslim ediliyor
Abone ol
Eyüpsultan Belediyesi tarafından Gaziantep İslahiye’de 55 günde inşa edilen kalıcı konutlar depremzedelere teslim ediliyor.


6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem sonrası bölgeye ulaşan ilk belediyelerden olan Eyüpsultan Belediyesi, depremzedelere teslim edilmek üzere kalıcı konutları da hazırladı. Eyüpsultan Belediyesince İslahiye’nin Fevzi Çakmak Mahallesi’nde inşa edilen 13 kalıcı konut, depremzedelere teslim edilecek. Gaziantep'in İslahiye ilçesinde kurulan Eyüpsultan Belediyesi İslahiye Yaşam Destek Alanı’nda inşa edilen kalıcı konutlarda beyaz eşyadan mutfak eşyalarına, bahçe mobilyasından çocuk odalarına kadar en ince detaylar düşünüldü. Kalıcı konutların teslimi için 22 Haziran Perşembe günü, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de katılacağı tören düzenlenecek. Törende İslahiyeli çocuklara verilecek bayramlıklarıyla birlikte düzenlenecek özel etkinliklerle bayram heyecanı da yaşatılacak.

55 günde yapımı tamamlandı
Kalıcı konutların temelleri zemin etüt çalışmalarının ardından Nisan ayının ortalarında atıldı ve 55 günde tamamlandı. Eyüpsultan Belediyesi'nin depremzedelere özel inşa ettiği kalıcı konutlar, aynı zamanda bir belediyenin deprem bölgesinde inşa ederek anahtar teslim ettiği ilk kalıcı konut çalışması olarak dikkat çekiyor.

“İslahiye kardeş ilçemiz oldu”
Konuyla ilgili konuşan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, “Deprem sonrası Gaziantep İslahiye bizim kardeş ilçemiz oldu. Eyüpsultanlı komşularımızın da desteğiyle çok hızlı davrandık, depremden birkaç gün sonra burada Lojistik Merkezimizi açtık. Kar kış demeden, zorlu arazi şartlarında İslahiye’nin bütün köylerini tek tek gezerek ihtiyaçları yerinde tespit eden ve karşılayan gönüllü çalışma arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Ramazan ayı boyunca da İslahiye’deydik, her gün bir köyde iftar programı ve çocuklara özel etkinlikler düzenledik” dedi.

“Kalıcı konutları teslim edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz”
“Kalıcı konutları da teslim edecek olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz” diyen Başkan Deniz Köken, “Yaralar sarılana kadar biz burada olmaya devam edeceğiz ve yaraları hep birlikte saracağız” dedi.

İslahiye yaşam destek alanı kurulmuştu
Eyüpsultan Belediyesi depremzede vatandaşların ve özellikle çocukların günlük yaşantılarına dönmelerini kolaylaştırmak amacıyla Gaziantep İslahiye'de Yaşam Destek Alanı kurmuştu. Yaşam Destek Alanı’nda kadınlara yönelik atölyeler, oyun parkı ve çocuklara özel etkinlik alanları bulunuyor.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Merinosspor Yaz Okulu BaşlıyorÖnceki Haber

Merinosspor Yaz Okulu Başlıyor

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer kentin sorunlarına dikkat çektiSonraki Haber

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer kent...

Yorum Yazın

Başkan Yılmaz’dan Fırtına Mağdurlarına 20 Bin TL’lik Destek Müjdesi
Akdeniz’e Ökkeş İşçi İmzası
Gaziantep Valiliği Hasar Başvuru Takvimini Duyurdu
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi
SANKO Okulları TÜBİTAK Finallerinde Türkiye Birinciliği Kazandı
Şahin'den konservatuvar öğrencisine umut olan protez
Hububatı ‘süper hücre' vurdu
Şehitkamil Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Ekmek Fiyatları Yükseldi: Zam Sofraya Yansıdı
Valilik uyardı! Gaziantep'te akşama kadar yağış var 
Şahinbey Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Dolu, Sel ve Hortum Etkili Oldu: Antepfıstığı Bahçelerinde Ağır Tahribat