Çocukların Becerilerini Geliştiren Proje Başladı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocukların Becerilerini Geliştiren Proje Başladı!
Abone ol
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şermin Metin yürütücülüğünde TÜBİTAK’a sunulan ve kabul edilerek desteklenen; ‘Okul Öncesinde Tasarım Yoluyla Anlama Yaklaşımı Temelli Bilgi İşlemsel Düşünme ve Kodlama Beceri Eğitim Modelinin Geliştirilmesi’ konulu projenin açılış programı Hukuk Amfi’de yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, “Projenin yürütücüsü Doç. Dr. Şermin Metin hocamıza ve ekibine bu önemli konudaki TÜBİTAK projesini üniversitemize kazandırdığı için Rektörümüz ve Mütevelli Heyet adına teşekkür ediyorum. Projenin gelecekteki başarılarına birlikte tanıklık etmeyi diliyorum” dedi.

21. YÜZYILIN ÇOCUKLARINI TOPLUMUMUZA KAZANDIRMAYI AMAÇLIYORUZ

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Şermin Metin: “Projenin amacı, dünyaya ve kendi toplumumuza katkı sağlayacak tasarım, bilgi işlemsel düşünme ve kodlama becerilerine sahip olan 21. Yüzyılın yeni üretken çocuklarını toplumumuza kazandırmaktır. Çocuklarda tasarım, bilgi işlemsel düşünme ve kodlama becerilerini geliştirmeye yönelik bu model, ‘Ölçekler, Model Taslağının Geşiltirilmesi ve Modelin Test Edilmesi’ olarak üç aşamadan oluşuyor. Araştırmacı ve öğretmen işbirliğiyle geliştirilecek projemizde, teori ve uygulama, döngüsel bir süreç ile test edilecek ve uygulanmaya geçilecek. Süreçte hata bulunması durumunda, düzeltilerek uygulamalar tekrar edilecek. Modelde öğrenme çevresi, sınıf iklimi dikkate alınarak eklektik bir yaklaşım uygulanacak” ifadelerini kullandı.

TATBİK ismi verilen modelin gerçekleştirileceği projenin danışma ekibi; Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Prof. Dr. Yaşar Özbay ve Prof. Dr. Erdinç Çakınoğlu’dan oluşurken, projenin araştırma grubunda ise; Doç. Dr. Kaan Batı, Doç. Dr. Mehmet Başaran, Doç. Dr. Ufuk Akbaş, Dr. Öğr. Üyesi. Esra Akgül ve Dr. Öğr. Üyesi Özge Kelleci Alkan bulunuyor. Ayrıca 12 öğretmen ve 4 bursiyer de projeye katkı sağlayacak.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nizip’te öğrenciler “El Ele” etkinliği ile buluştularÖnceki Haber

Nizip’te öğrenciler “El Ele” etkinliği i...

Nizip Çayı’ndan zehir akıyorSonraki Haber

Nizip Çayı’ndan zehir akıyor

Yorum Yazın

GESOB’da Akdoğan dönemi: Birlik kazandı
 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti