CHP’li Meriç: Uzaya sert iniş yapmak isteyen iktidar kaç KYK yurdunda internet var bilmiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Meriç: Uzaya sert iniş yapmak isteyen iktidar kaç KYK yurdunda internet var bilmiyor
Abone ol
AKP hükümetlerinin 22 yıldır öğrencilerin en temel sorunlarını dahi çözemediğini belirten Melih Meriç, “Barınma sorunu ortada duruyor.

Gençlerimiz yurt ve kapasite eksikliğinden ötürü tarikatların, cemaatlerin insafına bırakılıyor. Var olan yurtlardaki fiziki eksiklikler ise hala giderilemedi. Gelinen noktada, 2025 yılında bile ülkemizin birçok ilindeki yurtlarda asansör faciaları yaşanıyor, gencecik öğrencilerimiz hayatlarının baharında vefat ediyor. Teknolojinin ve yapı sektörünün dönüştüğü bir dünyada genç fidanlarımızın böyle ihmaller sonucu ölmesi ne kabul edilebilir ne de sineye çekilebilir.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na soru önergesi vererek yurtlardaki problemlerin çözülüp çözülmediğini sorduğunu ifade eden CHP’li Meriç, “Bakan Osman Aşkın Bak’a sordum: Ülke genelinde asansör bakım ve onarımı yapılmayan kaç yurt var, Gaziantep’te bu sayı kaç, cevap yok. 

Bana hangi mevzuata göre bakım faaliyeti yapıldığını yazmışlar. Bilişim çağında internet bağlantısı bulunmayan KYK yurtlarını öğrenmek istedim, verilen cevapta konusu bile geçmiyor. Uzaya sert iniş yapmak isteyen bir iktidar daha kaç öğrenci yurdunda internet var, onu bile bilmiyor. Ya da durum öyle içler acısı ki, üstünü kapatıyorlar. KYK yurtlarında kalan evlatlarımızın yediği yemekler güvenilir mi, hijyenik mi soruma ise özetle, ‘Her şey mükemmel, hijyenik’ cevabı verildi ancak daha geçtiğimiz günlerde Sakarya’da 80 öğrencimiz aynı anda yemekten zehirlendi. Yurtlarda yaşanan elektrik kesintilerine, yeterli çamaşır ve kurutma makinesi olup olmadığına, sıcak su hizmetlerindeki aksamalara dair sorularıma cevap vermeye tenezzül bile edilmemiş. Vatandaşın gözü gibi bakıp büyüttüğü, devlete emanet ettiği çocuklarımız için denetleme görevimizi yapıp soru yöneltiyoruz ancak en alakasız, en baştan savma cevapları alıyoruz. Gençlerimiz servetimizdir, onların hak ve hukukunu, huzur ve güvenliğini sağlamak için mücadelemizi sürdürecek, hiçbir çabadan geri durmayacağız.” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şahinbey Belediyesi mart ayı meclis toplantısı yapıldıÖnceki Haber

Şahinbey Belediyesi mart ayı meclis topl...

Çalışma Bakanı geliyor!Sonraki Haber

Çalışma Bakanı geliyor!

Yorum Yazın

Kardiyolojide Türkiye’de ve Bölgede İlklerin Adresi: Doç. Dr. Veysel Özgür Barış
BAŞKAN YILMAZ’DAN EĞİTİME YENİ DESTEK
GİBTÜ’de Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Hizmete Açıldı
Gaziantep'te 25 Eylül'de Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Kaşısarı’dan Şehitkamil üyelerine sandık çağrısı
Şahinbey Belediyesi'nden çiftçilere bin 800 ton tohum desteği
Havalandırma boşluğuna düşen yavru kediyi itfaiye kurtardı
 Depremde Gaziantep'teki bir evin tavanında kısmi çökme meydana geldi
FETÖ'nün güncel yapılanmasına yönelik davada Nakıboğlu'na beraat kararı
Define bulmak için ormanlık alanda kazı yapan 4 şahıs yakalandı
Gaziantep, Şanlıurfa merkezli depremle sarsıldı
Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Meliha Hafız Hatem’de
Deprem! Eğitime 1 gün ara verildi
Şanlıurfa’daki deprem Gaziantep’te de hissedildi
Aacı haber! Görev başında şehit oldu
Gaziantep'te 24 Eylül'de Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Umut Sezer, Gözyaşları ve Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı
Gaziantep'te parkta utanç verici olay! Gözaltına alınan doktora görev şoku
Yeni Parti Heyetinden Nizip Ticaret Borsası’na Ziyaret
Gaziantep'te TIR’ın Yakıt Deposu Patladı: Hayatı Altüst Oldu!